Kop „Drmno“ spreman za zimske uslove rada: Zadržati dobru proizvodnju

Kop „Drmno“ spreman za zimske uslove rada: Zadržati dobru proizvodnju

Prioritet je proizvodnja otkrivke, kako bi se povećale eksploatacione rezerve uglja.

Sve ovogodišnje aktivnosti u rudarskom sektoru ogranka „TE-KO Kostolac“ bile su usmerene na realizaciju planova proizvodnje uglja i jalovine, investicionih projekata i remontnih poslova na osnovnoj rudarskoj mehanizaciji u cilju stvaranja uslova za nesmetan i siguran rad tokom zimskog perioda.

Dragoslav Slavković, direktor kopa „Drmno“, kaže da je proizvodnja uglja tokom godine bila stabilna i u skladu sa potrebama rada termoenergetskih kapaciteta.

Dragoslav Slavković, Foto: Energija Kostolac

− Da bismo održali ovakav proizvodni ritam, prioritet nam je povećanje rezervi otkrivenog uglja. Zbog toga radimo na tehničko-tehnološkim zahvatima, odnosno na racionalnom raspoređivanju rudarske mehanizacije na jalovinskim etažama, kako bismo povećali ukupne efekte proizvodnje na otkrivci uglja. Uključivanje u proizvodni proces bagera „SRs 2000/2“ i novog, šestog BTO rudarskog sistema, direktno će se odraziti na povećanje proizvodnje otkrivke. Deponije rezervi uglja su dobro popunjene – naveo je Slavković.

On je dodao da su ove godine, zbog potreba proizvodnje, remonti rudarske mehanizacije bili kraći nego uobičajeno. Popravke su rađene prema utvrđenim prioritetima.

Održati stabilnu proizvodnju, Foto: Energija Kostolac

− Vreme planirano za redovne servise i održavanje koristili smo za otklanjanje preostalih nedostataka. Pogonska spremnost pomoćne mehanizacije i terenskih vozila je na zadovoljavajućem nivou i intenzivno se radi na podizanju njihove tehničke ispravnosti. Putevi na kopu su u dobrom stanju i imamo dovoljno materijala za njihovo redovno održavanje i popravku. Generalno, učinili smo sve što je u našoj moći da u datim okolnostima odgovorimo postavljenim ciljevima i budemo što spremniji za zimske uslove rada. Zaposleni na kopu „Drmno“ spremni su da ulože i dodatan napor kako bi održali kontinuitet proizvodnje. Uostalom, to su do sada i više puta pokazali − zaključio je Slavković.

KOMENTARIŠI