Foto: URBAN CITY // B.P.

Sezona zimovanja još uvek zvanično nije počela, a oni koji se nisu odlučili da odu na putovanje za Novu godinu trebalo bi da na vreme štede novac za ovaj vid rekreacije, s obzirom na to da su cene i ove godine skočile.

Za srpske skijaše najprimamljivija planina je Kopaonik, a trenutno se na njoj za kraj decembra može naći smeštaj za nekih 350 evra za šest noćenja, dok za četvorokrevetnu sobu u hotelu sa 4 ili 5 zvezdica u samom ski centru Kopaonika potrebno je odvojiti i preko 4.000 evra. Primera radi, ako želite oko 1. januara da provedete u hotelu Grand sa 4 zvezdice, za polupansion za dve osobe za 4 noći treba da izdvojite preko 200.000 dinara.

Foto: Urban City / B.P.

Ono što je mnoge iznenadilo je poskupljenje ski pass-a na Kopaoniku. Za razliku od prethodne dve godine kada nije bilo korekcije cene ski karata, ove godine došlo je do povećanja u visini od 25% za većinu tipova ski karti. Cene su diferencirane u zavisnosti od perioda skijaške sezone i kategorije skijaša. Za odrasle, cena šestodnevnog ski pass-a će se kretati u rasponu od 20.750 do 22.500 dinara, dok će jednodnevne ski karte varirati između 4.620 do 5.370 dinara.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu Infokop, više ne postoje porodične i depo ski karte dok duo prenosiva porodična karta i dalje postoji. Od ove ski sezone za decu do 5 godina besplatni su samo poligon za početnike, odnosno ski vrtić (plaća se samo ski kartica koja košta 200 sinara), dok je za sve ostale instalacije potrebna regularna dečija ski karta dok dete ne napuni 12 godina.

I ove godine kopaonička ski karta 10 u sezoni je jedinstvena za sve tarifne periode skijaške sezone, važi u svim ski centrima i košta 35.250 dinara.

Cena noćne karte, koja obuhvata korišćenje sve tri noćne staze, varira od 2.880 do 3.500 dinara. Takođe, u cenovniku se nalazi i karta za poligon za početnike sa pokretnom trakom (ski vrtić), koja iznosi 1.130 dinara za odrasle, dok je za decu košta 880 dinara. Svaka pojedinačna ski karta ima svoju cenu za “dnevno” i za “dnevno + noćno” skijanje. Cene jednodnevnih ski karata kreću se između 4.620 i 5.370 dinara, do se sa uključenim noćnim skijanjem kreću od 5.250 do 5.880 dinara.

KOMENTARIŠI