Koristite Incognito Mode često? Spremite se za dobre vesti

Koristite Incognito Mode često? Spremite se za dobre vesti

Foto: Google

Korisnici Google Chrome pregledača uskoro će moći da pokrenu Incognito Mode samo jednim pritiskom dugmeta na tastaturi.

Izgleda, međutim, da će samo Windows 10 korisnici imati koristi od ove inovcije.

Trenutno, potrebno je više od jednog klika ili pritiska na dugme da se Incognito Mode uključi. To morate da uradite mišem, unutar regledača, ili prečicom na tastaturi Ctrl+Shift+N. Ako često koristite ovaj režim bez čuvanja kolačića i istorije, onda bi vam značilo skraćenje procesa.

Preuzimanja i bukmarkovane stranice i dalje će se čuvati prilikom korišćenja anonimnog režima. Naravno, kao i do sada – vaš internet provajder moći će da vidi sve što prođe kroz vaš ruter – tako da stvari možda nisu tako privatne kao što mislite, prenosi Daily Express.

Iako još uvek nije dostupna za isprobavanje, funkcija bi trebalo uskoro da stigne na Chrome Canary.

Inače, zanimljivo je da Google predlaže korišćenje Incognito režima kao idealnu stvar za kupovinu poklona. Njihovo rezonovanje je sledeće: ukoliko kupujete poklon online za neku dragu osobu, kada ona sedne za računar neće znati šta ste joj kupili jer ne može da vidi pretraživanje.

Ipak, kada dosta vremena provedete u Incognito režimu, pojaviće vam se smajli koji namiguje – kao da Google zna da ga ne koristite baš za kupovinu poklona…

Uvek je moguće da ova funkcija nikada i ne prođe fazu beta testiranja, međutim, čini se da će ovo uskoro biti dostupno široj javnosti.

KOMENTARIŠI