Košarkaši Srbije pobedom nad Izraelom overili plasman na Svetsko prvenstvo u Kini!

Košarkaši Srbije pobedom nad Izraelom overili plasman na Svetsko prvenstvo u Kini!

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedom nad Izraelom overila je plasman na Svetsko prvenstvo u Kini.

Košarkaši Srbije savladali su Izrael sa 92:76 ()26:18, 23:15, 18:17, 30:26 )u poslednjem kolu kvalifikacija za Mundbasket i ovom pobedom su obezbedili mesto na Svetskom prvenstvu koje se igra kasnije ove godine u Kini.

Početak je bio kakav se samo može poželeti, stigli su naši momci do 7:0 i onda kao da su stali. Znatno sporije su igrali do kraja prve deonice, a onda se raspucao Dragan Milosavljević koji je u prvom poluvremenu postigao čak 16 poena. Pogađao je iz svih pozicija i na sve načine, a pratili su ga Miloš Teodosić trojkama i asistencijama, te Vladimir Lučić koji je briljirao i u defanzivnim i ofanzivnim zadacima.

Foto: Fiba

Drugu deonicu su obeležila zakucavanja Nikole Milutinova i Lučića, dok su iza linije za tri poena bili precizni Teodosić, Birčević i Milosavljević i time odveli našu selekciju na “plus 16” (51:35) nakon dvadeset minuta igre.

Napravili su u trećoj deonici naši momci još veću razliku, ali je onda usledila brza reakcija Izraelaca koji su napravili seriju od 9:0. Nije prošlo mnogo, a naši momci su ponovo postavili stvari na svoje mesto. Zategli su odbranu, a napadom je ponovo sjajno dirigovao Teodosić što je bilo dovoljno da razlika ponovo bude neuhvatljiva za rivale.

U četvrtoj četvrtini se uživalo u sjajnim potezima naših reprezentativaca. Prosto se ne zna ko je bio više raspoložen za igru u poslednjoj, superefikasnoj deonici kada je postalo jasno da ćemo “orlove” gledati u Kini.

KOMENTARIŠI