Košarkaši Srbije večeras u nastavku kvalifikacija za Svetski kup

Košarkaši Srbije večeras u nastavku kvalifikacija za Svetski kup

Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je na gostovanje u Veliku Britaniju sa znatno izmenjenim sastavim u drugom krugu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. Zbog obaveza u klubovima selektor Svetislav Pešić nije mogao da računa na neke evroligaške kao ni na NBA igrače.

U izjavama pred večerašnji meč selektor Pešić je naglasio da će sastav tima biti znatno izmenjen u odnosu na ranije sastave u kvalifikacionim mečevima, a da izbor tima komplikuju obaveze igrača u matičnim klubovima.

U Njukasl su otputovali: Marko Jagodić-Kuridža, Luka Mitrović, Danilo Anđušić, Uroš Trifunović, Aleksa Uskoković, Marko Pecarski, Marko Jeremić, Boriša Simanić, Dušan Ristić, Dušan Miletić, Stefan Jović, Aleksa Radanov, Nikola Topić, Nemanja Dangubić i Ognjen Dobrić koji će obaviti pregled zbog povrede koju je zadobio na utakmici između Crvene zvezde MTS i Zadra.

Selektor Pešić je rekao da je Nedović zamolio da ne bude u nacionalnom timu u novembarskom prozoru kvalifikacija i izrazio nadu da će se Micić, Lučić, Jaramaz i Gudurić kasnije priključiti pripremama nakon utakmica Evrolige.

Selektor je na konferenciji za medije pred put istakao da je Srbija u kvalifikacijama za SK prošla kroz naporan proces.

“Ne postoji kontinuitet za razliku od ekipa protiv kojih igramo. Imaćemo 38 košarkaša, koji su do sada prošli kroz ove kvalifikacije. Dobili smo teške protivnike, dobili smo najteže protivnike. Belgija i Letonija nisu šampioni Evrope, ali imaju kontinuitet. To su bile ekipe koje su bolje od nas. Naša košarka je bolja, ali te dve reprezentacije su bile u kompletnom sastavu”, naveo je selektor Srbije.

Reprezentacija Srbije igra protiv selekcije Velike Britanije od 20 časova u Njukaslu, a tri dana kasnije dočekaće Tursku u hali “Aleksandar Nikolić”.

Prenos na SK1.

KOMENTARIŠI