KOŠARKAŠKA LEGENDA Predrag Danilović sinoć u poseti Požarevcu /Foto, Video/

KOŠARKAŠKA LEGENDA Predrag Danilović sinoć u poseti Požarevcu /Foto, Video/

U okviru manifestacije “60 godina košarke u Požarevcu”, u Svečanim salonima gradskog zdanja upriličen je prijem za sve sportske radnike koji su dali svoj doprinos u razvoju košarke u našem gradu.

Prijemu je prisustvovao, u svojoj prvoj radnoj poseti od izbora na dužnost predsednika Košarkaškog saveza Srbije, naš proslavljeni as Predrag Danilović, sa njim u delegaciji bili su, takođe košarkaska legenda, Dejan Tomašević aktuelni generalni sekretar Košarkaskog saveza Srbije, Dušan Đurić član UO Košarkaškog saveza Srbije i sekretar Regionalnog košarkaškog saveza centralne Srbije i Bojan Veljković član predsedništva Regionalnog košarkaškog saveza centralne Srbije.

Ispred domaćina skupu su prisustvovali gradonačelnik Bane Spasović, predsednik Skupštine Grada Požarevca Bojan Ilić, član Gradskog veća zadužena za sport i omladinu Ana Miljanić, drugi članovi veća i pomoćnici gradonačelnika. U Svečanim salonima su bili i mnogobrojni sportski radnici vezani za košarku, predsednik KK “Požarevac” Darko Milojević i predstavnici ustanova i organizacija koji su pomagali ovaj sport decenijama unazad.

Prisutnima se ispred domaćina obratio predsednik Skupštine Grada Požarevca Bojan Ilić sledećim rečima:

Poštovani prijatelji,
Dozvolite da vam poželim dobrodošlicu u gradsko zdanje koje ima čast da vas ugosti kao one koji su doprineli da se širom Srbije čuje za Požarevac.
Pozdravljam ovaj visoki skup koji večeras dobija dvojako značenje uzevši u obzir da je visina jedan od poželjnijih atributa za bavljenje ovim sportom, ali prevašodno mislim na značaj i ugled koji uživate u našem gradu nastavljajući tradiciju koja traje, evo već 6 decenija.
Svima nama koji smo dobili poverenje od Požarevljana da obavljamo najvažnije gradske funkcije ujedno je i čast i obaveza da stanu iza obeležavanja tako značajnog jubileja kakav je 60 godina košarke u Požarevcu.
Te davne 1956. godine kada se u našem gradu počela igrati košarka nije se ni slutilo da će ona direktno doprineti stasavanju mladih ljudi u viđene članove društva od kojih su neki kasnije otišli kao njegovi najbolji ambasadori ali mnogi i ostali u njemu.
Ostale su priče tadašnjih generacija o košarci koja se igrala srcem, često i na zemljanom terenu natopljenom vodom ali uvek sa namerom da se pobedi viteški, fer i korektno.
Ta priča se vremenom prenosila i na mlade Požarevljane i uveren sam da je ona direktni krivac što danas, kako čujem, u prvom timu Košarkaškog kluba Požarevac igraju sve mladići iz ovog kraja.
Siguran sam da ti mladići to znaju, ali dozvoliće mi da ih podsetim da nastavljaju stopama najviđenijih momaka iz grada, onih koji su danas ili ostali u košarci ili imaju zavidne karijere lekara, pravnika, ugostitelja, naučnih radnika…
Ne želeći više da dužim, dozvolite mi dragi požarevački košarkaši, bivši i sadašnji, još jednom da vam čestitam jubilej a onim budućim da poručim da se sanjajući o svojoj karijeri podsete i današnjeg dana.
Neka im i boravak danas u Požarevcu proslavljenog asa srpske košarke a od juče i predsednika Košarkaškog saveza Srbije Predraga Danilovića bude dokaz da je košarka ovde poštovana i da za nju dolaze u Požarevcu još bolja vremena.

Nakon gospodina Ilića prisutnima se obratio predsednik Košarkaskog saveza Srbije Predrag Danilović, koji je istakao da mu je izuzetno drago kada vidi kako grad brine o svom klubu i da su igrači svi iz Požarevca.

Danilović je još dodao da je sport veoma bitan u razvoju svakog čoveka i da sport može da izvede dete na pravi put a to govori i iz svog ličnog primera kada je kao mladić iz Sarajeva došao u Beograd. Izrazio je nadu da će biti razloga da još posećuje Požarevac i poželeo je KK „Požarevac“ puno uspeha u daljem takmičenju i plasman u viši rang takmičenja.

Na prijemu su se još obratili , Dušan Đurić član UO Košarkaškog saveza Srbije i sekretar Regionalnog košarkaskog saveza centralne Srbije i predsednik KK “Požarevac” Darko Milojević koji je uručio zahvalnice pojedincima, ustanovama i organizacijama koji su pomagali i još uvek pomažu ovaj sport.

Predsednik SG Požarevca Bojan Ilić je između ostalih uručio povelje Košarkaškog kluba Ani Miljanić koja je primila povelju i za Marinu Maljković, Predragu Daniloviću i Banetu Spasoviću. Gospodin Danilović je uručio povelju povodom 60 postojanja KK “Požarevac” predsednik ovog kluba Darku Milojeviću.

KOMENTARIŠI