Košava od popodneva u slabljenju, od srede ponovo preko 20°C

Košava od popodneva u slabljenju, od srede ponovo preko 20°C

Foto: Urban City // B.P.

U Srbiji će biti umereno do potpuno oblačno i svežije, u Vojvodini suvo, a u ostalim krajevima mestimično sa slabom kišom, učestalijom na jugozapadu i jugu, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren vetar, ujutru južni i jugoistočni, tokom pre podneva na severozapadu i zapadu, a do kraja dana i u ostalim krajevima u skretanju na severozapadni, dok će se na jugu Banata i u donjem Podunavlju zadržati jugoistočni. Jutarnja temperatura će se kretati od devet do 13 stepeni Celzijusa, najviša dnevna od 15 do 19.

U Požarevcu će biti pretežno oblačno i svežije, uz mogućnost slabe kratkotrajne kiše. Ujutro će duvati umeren jugoistočni vetar, tokom prepodneva u skretanju na severozapadni. Jutarnja temperatura će biti oko 14 stepeni, najviša dnevna oko 18.

U Srbiji će do subote biti umereno do potpuno oblačno, u Vojvodini uglavnom suvo, a u ostalim krajevima mestimično sa slabom kišom. Zatim će do kraja narednog sedmodnevnog perioda biti pretežno sunčano, od nedelje uz postepeni porast dnevne temperature.

Biometeorološka prognoza za utorak: Nepovoljna biometeorološka situacija može usloviti pojačanje tegoba kod većine hronično obolelih. Poseban oprez se savetuje kardio-vaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Reumatski bolovi, pospanost i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije.

KOMENTARIŠI