Policija za samo deset sati otkrila 140 vozača pod dejstvom alkohola

Policija za samo deset sati otkrila 140 vozača pod dejstvom alkohola

Foto: Pixabay // ilustracija

Saobraćajna policija je u akciji pojačane kontrole u Nišu, Novom Sadu, Čačku i Užicu, za samo deset sati, otkrila 1.260 prekršaja, od kojih je čak 140 upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola.

U akciji koja je sprovedena između 7. i 8. oktobra ove godine, više od 40 odsto vozača sankcionisano je zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, saopštio je MUP.

Iz saobraćaja je isključeno 198 vozača i 25 vozila, a 20 vozača zadržano je u službenim prostorijama policije zbog različitih prekršaja.

Takođe, pripadnici saobraćajne policije otkrili su i šest prekršaja nasilničke vožnje, a sankcionisali su i 216 učesnika u saobraćaju koji nisu koristili sigurnosni pojas.

Uprava saobraćajne policije apeluje na vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa, da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkohol i da brzinu prilagode uslovima puta kako bi sačuvali svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Saobraćajna policija će u cilju unapređenja stanja bezbednosti saobraćaja i u narednom periodu nastaviti sa akcijama pojačanih kontrola na teritoriji Srbije.

KOMENTARIŠI