Foto: Pixabay / ilustracija

U nedelju, 24. oktobra, Kostolac je bio domaćin takmičenja u paraglajdingu u disciplini precizno sletanje. Učešće su uzeli takmičari iz Beograda, Novog Sada, Vršca i Požarevca.

Takmičenje je zvanično otvorila članica Veća Gradske opštine Kostolac, Marijana Božić, poželevši takmičarima puno uspeha, te da ovo sportsko takmičenje postane tradicionalna manifestacija u našem gradu.

O propozicijama i pravilima takmičenja govorio je predstavnik PK ,,Beli orlovi” Miroslav Marjanović, istakavši da je paraglajding veoma popularan i kod nas i u svetu, a naša reprezentacija beleži odlične rezultate na evropskim i svetskim prvenstvima.

Prvo mesto osvojio je Miroslav Marjanović iz PK ,,Beli orlovi” iz Požarevca. Drugo mesto pripalo je Dimitriju Maletiću KVS ,,Košava” iz Beograda, a treće mesto zauzeo je Jovan Novak takođe iz KVS ,,Košava” iz Beograda. Ekipno prvo mesto osvojili su članovi KVS ,,Košava” iz Beograda.

Pehare i medalje najboljima uručila je direktorka Centra za kulturu ,,Kostolac“ Jelena Šamanc, dok su svim učesnicima dodeljene zahvalnice za učešće u takmičenju. Direktorka Jelena Šamanc se tom prilikom zahvalila Gradu Požarevcu koji između ostalog pruža i veliku podršku sportskom životu Kostolca. Takođe, zahvalila se i Petru Čaboviću koji je ustupio prostor, odnosno lokaciju kostolačkog aerodroma za održavanje sportske manifestacije.

Organizator takmičenja je Centar za kulturu ,,Kostolac” u saradnji sa Paraglajding klubom ,,Beli orlovi” iz Požarevca, pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac.

KOMENTARIŠI