Kostolac: Nova ulaganja u obrazovanje

Kostolac: Nova ulaganja u obrazovanje

Nova ulaganja u obrazovanje

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević obišao je danas rekonstruisanu Osnovnu školu ”Jovan Cvijić” u Kostolcu i poručio da će država nastaviti da ulaže u obrazovanje.

Šarčević je rekao da je Vlada Republike Srbije više uložila u rekonstrukciju škola za jednu godinu nego decenijama unazad.


Verujem da ćemo tokom 2018. godine obnoviti još više obrazovno vaspitnih ustanova, rekao je ministar i dodao da će osim u školske zgrade mnogo novca biti uloženo i u digitalizaciju, koja podrazumeva brz internet, tablete za nastavu i pametne table.

Za kompletnu rekonstrukciju škole u Kostolcu izdvojeno je 113 miliona dinara, najvećim delom preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima 97 miliona, škola je iz sopstvenih prihoda finansirala nabavku dela opreme u iznosu od 14 miliona, dok je ostatak novca obezbedio Grad Požarevac.

Duh škole oseća se na svakom koraku ove zgrade, svaki kutak ste oplemenili, zbog toga bih prevashodno voleo da sve škole izgledaju kao vaša, poručio je ministar zaposlenima i učenicima.


Ministar je tokom posete Kostolcu razgovarao sa gradonačelnikom Požarevca Banetom Spasovićem i predsednikom GO Kostolac Ivanom Savićem i obišao Tehničku školu sa domom učenika ”Nikola Tesla”.

Novac za obrazovanje se ne troši već ulaže, naglasio je gradonačelnik Požarevca i dodao da će i sledeće godine grad uložiti 100 miliona dinara u obnovu škola.

KOMENTARIŠI