Ove godine će se prvi put organizovati Kostolački polumaraton „Viminacijum“. Trka startuje iz Kostolca, a nakon 21 pretrčanog kilometra cilј je u popularnom Arheološkom parku „Viminacijum“.

Start polumaratona planiran je za 10 sati i 30 minuta u Kostolcu, gradu rudarstva i energetike, ali i ribolova, zahvalјujući Dunavu, koji ga deli od Banata. Ovaj grad je iznedrio i brojne kvalitetne sportiste, naročito u gimnastici i rukometu, a i kulturni sadržaji su na visokom nivou. Arheološki park „Viminacijum“, u kome se trka završiti, udalјen je tri kilometra od Kostolca i leži na ostacima istoimenog glavnog grada rimske provincije Gornje Mezije.

Kostolački polumaraton će biti upotpunjen i sa dve prateće manifestacije. Prva je „Trka slatkiša“, koja startuje u 10 sati i u kojoj će se mališani iz vrtića nadmetati na stazi dugoj 100 metara. Druga je „Trka zadovolјstva“, u kojoj se na stazi dugoj pet kilometara mogu takmičiti svi lјubitelјi trčanja. Ova trka počinje u 10 sati i 45 minuta.

Prijava i uplata za trke „Slatkiša“ i „Zadovolјstva“ neće biti, već je dovolјno da se učesnici pojave na startu. Svi zainteresovani za učešće na polumaratonu mogu se registrovati i uplatiti startinu u iznosu od 800 dinara na osnovu uputstva, koje se nalazi na linku: http://runtrace.net/kostolac/reg.

Krajnji rok za prijavlјivanje je 20. septembar do 15 sati, a takmičari koji dolaze iz drugih gradova mogu se prijaviti i na dan trke, ali u startnom paketu neće imati majcu. Prijemni centar nalaziće se u Arheološkom parku „Viminacijum“. Dodatne informacije možete dobiti na društvenim mrežama, na Facebook stranici Kostolački polumaraton, Facebook grupi Maraton tim Požarevac, na e-mail: kostolacpolumaraton@gmail.com, ili pozivanjem kontakt telefona: 066/921-74-33 i 065/88-00-174.

Organizatori ove zanimlјive i atraktivne sportske manifestacije, za koju se nadamo da će postati tradicionalna, su Gradska opština Kostolac, Kulturno – sportski centar „Kostolac“ i Sportsko udruženje „Maraton tim Požarevac“.

Startni paket

Za takmičare u glavnoj trci organizatori su obezbedili kesu i majcu sa logom Kostolačkog polumaratona „Viminacijum“, startni broj, osveženje na stazi i cilјu, sendvič i voće ili bon za ručak, kao i medalјu za sve učesnike koji završe trku.

KOMENTARIŠI