Kostolački Rapid festival „Bora Beka”: Prijave šahista do 24. maja, specijalni gost...

Kostolački Rapid festival „Bora Beka”: Prijave šahista do 24. maja, specijalni gost Alisa Marić

Šah klub „Rudar“organizovaće 26. maja otvoreni kostolački Rapid festival „Bora Beka“. Mečevi „A” turnira igraće se u Osnovnoj školi „Jovan Cvijić“, a „B” turnira u Tehničkoj školi sa domom učenika „Nikola Tesla”. Broj učesnika na „A” turniru je ograničen na 120, kao i na 50 na „B” turniru.

Rok za prijavljivanje učesnika na turniru je do petka 24. maja do 17 sati, a pošto je ograničen broj učesnika prednost će imati igrači sa boljim rejtingom. Konačna lista učesnika biće objavljena 25. maja, do 13 sati. Početak 1. kola planiran je za nedelju, 26. maja, u 10 sati i 30 minuta, a obavezna potvrda učešća je do 10 sati sati u sali za igru, nakon čega će se lista popunjavati od rezervi. Igraće se devet kola po švajcarskom sistemu, uz kompjutersko parovanje.

Upisnina za turnir „A” je 500 dinara, osim za velemajstore i igrače sa rejtingom preko 2400, tempo igre na ovom turniru je 10 minuta, uz bonifikaciju od 5 sekundi, počevši od prvog poteza po igraču i turnir se rejtinguje kod FIDE. Tempo igre na „B” turniru je 15 minuta po igraču i ovo takmičenje se ne rejtunguje. Vredno je istaći da je upisnina za žene i omladince do 20 godina na „A” turniru 300 dinara, dok je učešće na „B“ turniru besplatno.

Za sve učesnike obezbeđen je besplatan ručak po završetku turnira. Organizator obezbeđuje šahovske garniture i satove za  „A” turnir, dok bi učesnici „B” turnira trebalo da ponesu garnituru i ispravan sat, koji ne mora biti digitalni.

Nagradni fond turnira je 150 hiljada dinara. Pored novčanih za najbolje plasirane predviđene su i nagrade za najbolju šahistkinju, omladinca (1998. godište i mlađi), veterana (stariji od 60 godina), zatim za najboljeg igrača sa područja gradske opštine Kostolac i najboljeg omladinca ŠK „Rudar“.

Pored novčanih nagrada, kako su najavili organizatori, biće dodeljeno i nekoliko nagrada iznenađenja za najmlađe učesnike. Prvoplasirani na oba turnira dobijaju pehar, a tri prvoplasirana na oba turnira dobijaju medalje u trajno vlasništvo. Nagrade se ne dele i ne mogu se akumulirati.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefone: 060/0711-006 (Boban Maksimović) i 063/251-769 (Vojkan Petrović) ili na e-mail adrese: sah.branicevo@gmail.com i bobanmax973@gmail.com.   

U sklopu ovog zanimljivog turnira 26. maja na platou ispred kostolačke Sportske hale u 12 sati organizovaće se i simultanka na 15 tabli. Specijalna gošća biće velemajstor Alisa Marić, naša najbolja šahistkinja svih vremena, a ujedno i jedna od najboljih na planeti.

KOMENTARIŠI