Kostolčane očekuje bogat novogodišnji i božićni program

Kostolčane očekuje bogat novogodišnji i božićni program

Gradska opština Kostolac uskoro stupa u jubilarnu, desetu godinu postojanja, povodom čega je pripremljen raznovrstan program tokom cele 2020. godine. Bogata će biti i završnica tekuće 2019. godine, koja će između ostalog biti upamćena po više od 150 kulturno – sportskih sadržaja.

Tim povodom su predsednik Gradske opštine Kostolac Serdžo Krstanoski, članica Veća GO zadužena za kulturu, sport i prosvetu Marijana Božić i vršilac dužnosti direktora Centra za kulturu Kostolac Dragan Nikolić, sumirali godinu za nama i najavili predstojeće sadržaje.

„Za nama je više od 150 različitih sportsko – kulturnih događaja. Pored velikog broja sportskih aktivnosti, takmičenja, utakmica…imali smo brojna kulturna dešavanja poput bioskopskih projekcija, predstava za decu i odrasle, na otvorenom, kao i u Domu kulture, potom, likovnih kolonija, koncerata, susreta pesnika, izložbi i manifestacija, od kojih su neke zavredele međunarodni karakter“, podsetio je Krstanoski, i dodao:

„Smatram da je 2019. godina u tom smislu bila više nego uspešna. Svako je sebi mogao da nađe odgovarajuće sadržaje i rekreaciju, od najmlađih do najstarijih, što je rezultat rada Centra za kulturu Kostolac, svih zaposlenih, a prvenstveno direktorke Jelene Šamanc, koja je u prvoj polovini godine vredno i profesionalno radila svoj posao, a nakon toga v.d. direktora Dragana Nikolića, koji je takođe profesionalno, odgovorno i sadržajno završio ovu kalendarsku godinu. Nastavljamo podršku kroz ulaganje u sport i kulturu, jer je veoma važno da imamo adekvatno promovisanje turističkih potencijala našeg grada.“

Članica Veća Marijana Božić podsetila je na neke od konkretnih sadržaja iz 2019. godine:

„Godina za nama bogata je kulturnim i sportskim programima. Neke od manifestacija koje su je obeležile su turniri u rukometu, odbojci na pesku i basketu. Pojedine manifestacije dobile su međunarodni karakter, kao što su „Trka legionara“, koja je ove godine upisana i na trkačku mapu Evrope, a potom i „Plivački maraton“. Sve programe organizovao je Centar za kulturu Kostolac, u saradnji sa Gradskom opštinom i vodilo se računa o interesovanjima svih generacija, što ćemo činiti i dalje.

– Kraj godine i početak iduće u znaku je praznika. Jedan od najvećih hrišćanskih praznika, Božić, obeležićemo u saradnji sa Crkvenom opštinom Kostolac, u porti crkve Svetog Maksima Ispovednika, u skladu sa tradicijom“, istakla je Božić. Za početak iduće godine najavila je Bogojavljensko plivanje za časni krst, a u okviru obeležavanja decenije od osnivanja Gradske opštine, koncert Dženana Lončarevića.

Vršilac dužnosti direktora Centra za kulturu Kostolac Dragan Nikolić ukazuje na to da se Centar za kulturu Kostolac od osnivanja, shodno svojim mogućnostima, trudi da sugrađanima pruži kvalitetan i bogat izbor kulturnih sadržaja, i dodaje:

„Kao rezultat odlične saradnje sa Gradskom opštinom i gotovo svim ustanovama kulture u okruženju, udruženjima i obrazovnim institucijama, kulturno – umetničkim društvima i drugim organizacijama, mogu da konstatujem da je godina za nama bila vrlo uspešna. U godinama koje dolaze nastavićemo da budemo sve bolji i da opravdamo dato nam poverenje.“

„Program Centra za kulturu Kostolac obuhvata bioskopske projekcije, pozorišne predstave, dečije i večernje, koncerte različitih žanrova, smotre i koncerte kulturno – umetničkih društava, potom manifestacije kao što su tradicionalni Festival cveća, Amaterska smotra pozorišta, Šareno jaje zabavu daje, Kostolačka žiška, Orfej na Dunavu, Balonijada i još mnogo drugih manifestacija, kao i sportskih događaja. Godinama unazad uspešno priređujemo „Kostolačko kulturno leto“, u okviru koga je više od 60 različitih dešavanja poput Dana Dunava, Ostrovaćkog bećarca, Kostolačkog kotlića, Igrica bez granica, zatim, projekcija filmova na otvorenom, likovnih kolonija i likovnih radionica, izložbi slika, koncerata na plaži, Festivala rok muzike, Dečijeg festivala „Kostolac peva“, Trke trotinetima, Međunarodne smotre folklora… Bili smo domaćini prvog Plivačkog maratona i treće Trke legionara. Organizovali smo i program povodom Novembarskih dana kulture, koji je takođe privukao veliko interesovanje publike. Učestvovali smo i u humanitarnim akcijama. Još je niz aktivnosti za nama, kao i onih koje tek slede, pa pozivamo sugrađane svih generacija da isprate sadržaje koji predstoje“, istakao je Nikolić i ukazao na to da se zainteresovani o programu mogi informisati na fejsbuk stranici Centra za kulturu Kostolac.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI