Globalni trendseter i ambasador elektronske muzike, kao i jedan od ljubimaca domaće publike, Marco Carola, nastupiće u subotu 1. februara, u velikom Hangaru u Luci Beograd.

Na ovom događaju pridružiće mu se predstavnik napuljske scene Antonio Pica, dok su za domaću podršku zaduženi Kid Kimi – di-džej koji već dugi niz godina propagira poseban muzički spektar i mladi beogradski producent i di-džej Jovan Vučetić.

Marco Carola jedna je od glavnih figura zaslužnih za razvoj elektronske scene ranih devedesetih godina prošlog veka. Zajedno sa istomišljenicima i klaberima željnim novog zvuka, Carola je otpočeo muzičku tranziciju. Uvek par koraka ispred svog vremena, bio je jedan od lokalnih italijanskih heroja koji je techno zvuk Napulja plasirao na globalnu scenu.

Tri decenije kasnije Marco i dalje važi za jednog od najcenjenijih i najtraženijih izvođača na svetu, a uveliko je smatran za jednog od ključnih faktora u misiji da techno kao žanr dostigne svetsku priznatost.

Prvi nastup u Beogradu Carola je imao u kultnom klubu Industrija, ranih dvehiljaditih godina. U to vreme bio je vodeća svetska zvezda minimal techno-a, a njegov nesvakidašnji nastup i besprekoran miks na tri gramofona doneli su mu armiju fanova.

„Prvi put sam nastupao u Beogradu pre 20 godina, sećam se da je u pitanju bio neki potpuno andergraund klub. Dosta puta sam dolazio tokom prve dekade dvehiljaditih, pa samim tim sa vašom publikom imam posebnu konekciju. Volim duge setove, jer na taj način mogu da ostvarim još bolji kontakt sa publikom i da ih bolje razumem, jer cela magija se dešava na dancefloor-u, samo treba dobro posmatrati i pročitati šta ljudi žele“ – mišljenja je Carola.

Ograničen broj ulaznica za nastup Marca Carole dostupan je po ceni od 1390 dinara za parter i 1890 za VIP sektor.

KOMENTARIŠI