Osnovno tužilaštvo u Požarevcu neće otvarati istragu zbog smrti dečaka starog dve i njegove godinu dana mlađe sestre, koji su stradali u požaru koji je izbio u njihovoj kući u žabarskom selu Porodin, jer je ustanovljeno da je u pitanju nesrećan slučaj.

Kako je ustanovljeno istragom, mališani majke Milice i oca Martina Jeremića stradala su ugušivši se ugljen – mokosidom, koji je nastao kao posledica požara, koji je izbio nakon kratkog spoja u radiju, koji je bio ugrađen u krevet.

– U trenutku nesreće, majka je bila u štali – priča jedan od meštana Porodina, koji je prisustvovao tragediji. – Pokušala je da utrči u kuću, koja je gorela, ali od vatre nije mogla.

Milica je istrčala na ulicu i počela da doziva pomoć.

– Sva izbezumljena, Milica je vikala ’’da kuća gori’’ i da su ’’deca u kući’’ – nastavlja očevidac. – Pokušao sam da ja uđem u kuću, ali me je gust dim sprečio da uđem u sobu gde su bila deca. Izašao sam napolje, udahnuo vazduh i probao ponovo, ali ponovo bezuspešno.

U međuvremenu, na lice mesta su stigli vatrogasci koji su ugasili požar. Nažalost, deca su već bila mrtva.


Porodica Jeremić
Foto: Printscreen/ Facebook/ Marjanović Milica

Nakon targedije, majka Milica je na društevim mrežama postavila fotografiju porodice uz komentar: ’’Sreće naše, ljubavi mamine i tatine, počivajte u miru. Neka vas dragi Bog čuva i na onom svetu’’.

KOMENTARIŠI