Međunarodni železnički saobraćaj na relaciji Bar-Topčider-Bar, koji je bio obustavljen zbog zatvaranja granice sa Srbijom usled pandemije koronavirusa, od večeras se ponovo uspostavlja. U početku će saobraćati samo noćni voz.

Kako je saopšteno iz Železničkog prevoza Crne Gore (ŽPCG), u početku će saobraćati samo noćni voz, koji iz stanice Bar polazi u 19 sati, iz Podgorice u 20.05 i iz Bijelog Polja u 22.43, sa dolaskom u Beograd u 6.12.

Iz beogradske stanice Topčider, voz će polaziti u 21.10.

Navedeno je da će uvođenje dnevnog voza zavisiti od potražnje i interesovanja putnika.

Putnicima noćnog voza na raspolaganju će biti kola sa mestima za sedanje, kušet, spavaća kola i kola za prevoz praćenih automobila.

U skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore i međunarodnih železničkih institucija putnici u međunarodnom saobraćaju treba da se pridržavaju određenih mera za sprečvanje širenja zaraze koronavirusa.

Putnicima će pri ulasku u voz biti merena temperatura, a putnici koji dolaze u Crnu Goru iz inostranstva moraju da imaju negativan pi-si-ar test ili pozitivan ELISA test. Takođe, obavezno je nošenje zaštitnih maski, osim ukoliko se putnik ne nalazi sam u kabini.

KOMENTARIŠI