Foto: Pixabay // ilustracija

Građanima Srbije uskoro bi korišćenje bankarskih usluga moglo biti dodatno olakšano.

„U planu je otvaranje javne uprave prema privredi i bankama – želimo da podatke javne uprave stavimo na raspolaganje privredi i bankarskom sektoru, tako da građani mogu da uzmu kredit bez odlaska na šalter, tako što će staviti svoje podatke na raspolaganje bankama“, poručio je Mihailo Jovanović iz Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, na NALED-ovoj 13. godišnjoj konferenciji o ekonomskim reformama u Srbiji.

Kako je dodao, tu je i program za strance – da mogu da i pre nego što dođu u Srbiju postanu e-građani i da koriste usluge elektronske uprave, prenosi B92.

„Za koju nedelju konačno puštamo elektronsko plaćanje, gde građani više neće morati da nose peti primerak i dokaz o uplati, već ćemo sa posebnim generisanjem poziva na broj, prvo sa MUP-om, a posle i sa drugim organima, omogućiti novu vrstu elektronskog plaćanja u Republici Srbiji“, naveo je Jovanović.

Godišnjoj konferenciji prisustvovala je i ministarka Zorana Mihajlović, koja je podsetila da se jedna velika promena dešava u oblasti energetike – ambiciozni investicioni plan vredan 10 milijardi evra.

 

KOMENTARIŠI