Krizni štab: Odluka za vikend u petak

Krizni štab: Odluka za vikend u petak

Dr Predrag Kon izjavio nakon sednice Kriznog štaba izjavio da će se na sledećoj sednici štaba u petak tek odlučivati o konkretnijim merama za vikend.

On je rekao da se do vikenda mora nešto preduzeti i da je do tada ostavljeno vreme svima da razmisle kako bi se to moglo organizovati. Glavna mesta zaražavanja su uočena, restorani i kafići, dok same ski staze nisu, ali ostavićemo to za petak, rekao je član Kriznog štaba.

Bilo je, kako kaže, iznošenja različitih mišljenja, ali ovo je ono do čega smo danas došli. Na insistiranje novinara šta će biti s restoranima i kafićima u Beogradu, Kon je ponovio da će se o tome raspravljati u petak.

“Za sada nema skraćivanja radnog vremena, a videćemo kasnije”, rekao je Kon i dodao “da sat – dva ne rešava pitanje, glavno pitanje je poštovanje mera koje je teško dostići.

“Bilo je reči o skraćivanju radnog vremena, ali je smatrano da je daleko važnije sprovoditi strigu kontrolu nego skraćivati tokom nedelje”, rekao je on i objasnio da imamo na snazi zabranu okupljanja a da se ljudi okupljaju.

Prema njegovim rečima, medicinski deo Kriznog štaba je mišljenja da bi trebalo zatvoriti sve, da bukvalno ništa ne radi, ali to bi bilo nemoguće sprovesti. Ja sam to rekao, ali to nije bila opcija za razgovor, kazao je Kon.

KOMENTARIŠI