KUČEVO: Članovi Opštinskog veća održali redovnu 62. sednicu

KUČEVO: Članovi Opštinskog veća održali redovnu 62. sednicu

Članovi Opštinskog veća održali su svoju redovnu 62. sednicu kojom je predsedavala zamenica predsednika opštine Slavica Bulutić

Članovi Opštinskog veća održali su svoju redovnu 62. sednicu kojom je predsedavala zamenica predsednika opštine Slavica Bulutić. Uz članove, sednici su prisustvovali i predsednik SO Vladimir Stojanović, načelnica Opštinske uprave Snežana Rančić, pomoćnica predsednika opštine Jasmina Ćamilović i izvestioci po pojedinim tačkama.

Raspravljalo se o više desetina tačaka dnevnog reda, ali ova sednica će ipak ostati upamćena po tome što je načelnica Opštinske uprave Snežana Rančić, Veću dostavila predlog za sporazumni raskid radnog odnosa zbog odlaska u penziju (podsetimo, po važećim propisima Veće imenuje Načelnika Opštinske uprave).

62. sednica opštinskog veća u Kučevu

U daljem toku rada najviše diskusije je izazvao i dopis Gasinvesta u vezi dosadašnjeg sprovođenja gasifikacije naše opštine (do sada izvedeno 106 od planiranih 146 km distributivnog gasovoda od pšolietilenskih cevi, 46 km od ugovorenih 51 km čeličnog gasovoda, urađeno 882 kućnih priključaka što je 262 više od planiranog) kada se radi o problemu prolaza preko privatnih parcela u dopisu je istaknuto da je praksa bila da se svakoj Mesnoj zajednici, pre početka radova, održi sastanak sa stanovnicima kako bi se upoznali o proceduri za nadoknadu štete po proceni nezavisnog veštaka.

Veće je donelo i odluku o prevozu putnika na teritoriji opštine (prevoznici koji autobisima obavljaju prevoz na našoj teritoriji to će moći činiti na stalnim /svakodnevnim linijama/ sezonskim tj periodičnim / prevoz učenika i studenata/ i vanrednim / odlazak na sportske, kulturne manifestacije itd/). Zatim su, između ostalih, donete odgovarajuće odluke kojima se definišu pogrebne, zatim delatnosti u vezi javnog osvetljenja, dimničarskih usluga, o javnim parkiralištima i stajalištima.

Dom zdravlja je uputio zahtev za izmenu postojećeg finansijskog plana a usvojena je i odluka u vezi vršenja zoohigijene na teritoriji opštine.

KOMENTARIŠI