Kuda po osveženje? Od 13 akvaparkova u Srbiji dva se nalaze u...

Kuda po osveženje? Od 13 akvaparkova u Srbiji dva se nalaze u Braničevskom okrugu, šta nude?

Onima koji ove godine nisu otišli na letovanje, a žele da se zabave i osveže, u Srbiji je na raspolaganju više od deset akvaparkova, koji mogu biti pravo rešenje za letnje osveženje.

Ima ih po celoj zemlji, od Apatina, preko Beograda, Aranđelovca, Jagodine do Sokobanje i Leskovca. Nije redak slučaj da građani Srbije putuju od grada do grada kako bi se osvežili, ali i obišli okolna mesta i znamenitosti i proveli lep i opuštajući vikend.

Osim zagarantove zabave, kupanja i sunčanja, u svim akvaparkovima je moguće i popiti i pojesti nešto, a neki od njih u ponudi, pored otvorenih bazena, imaju i velnes centre i druge mogućnosti za zabavu gostiju.

Cene ulaznica su zavise od lokacije i sadržaja, i kreću se od 150 pa do 1.000 i više dinara. Međutim, osim celodnevnog boravka, cene ulaznica su niže ako se kupuje poludnevna karta, ili nedeljna pa čak i mesečna. Većina akvaparkova upravo daje ovakve mogućnosti, a neki od njih imaju i popuste za studente i penzionere.

Požarevljanima, kao i  meštanima iz Braničevskog okruga na raspolaganju je veliki izbor bazena u našem kraju, ali kada zabava treba da se podigne na još jedan stepenik više, tu su i avkvaparkovi.

Banja Ždrelo (Mlavske terme), Petrovac na Mlavi

Ovaj akva park, koji se nalazi u podnožju Homolja, radi preko cele godine, a temperature vode u otvorenim i zatvorenim bazenima kreću se od 30 do 40 stepeni Celzijusa. Gostima su na raspolaganju ukupno šest bazena (dva zatvorena i četiri otvorena), i još jedan sa slanom vodom. Osim za zabavu, termalna voda kojom se pune bazeni koristi se i u lečenju kožnih i reumatskih oboljenja. Tri tobogana, “zebra”, “džungla” i “kobra” rade od 12 do 18 sati. U okviru parka nalazi se i objekat u kome je moguće odsesti, kao i restoran sa terasom.

Cene: Karta košta 400 (deca), odnosno 600 dinara (odrasli).

Radno vreme: od nedelje od petka 10-20 sati, petkom i subotom 10-21 sat.

Silver Lejk, Srebrno jezero, Veliko Gradište

Akva park se nalazi na obali Srebrnog jezera, nedaleko od ušća reke Pek u Dunav. Na kompleksu od oko 2,5 hektara nalazi se pet bazena različite dubine sa toboganima, restorani i šetalište.

Cene: Ulaznica je od 300 (deca do 12 godina) i 400 dinara (odrasli).

Radno vreme: 10 do 19 sati.

KOMENTARIŠI