U sklopu svog redovnog programa, tokom „Kulturnog leta“ Grada Požarevca, Sportsko rekreativna Asocijacija je u nedelju, u centru grada  organizovala „Trku za mame!“.

„Trka za mame“ je osmišljena kao zabavno sportsko-rekreativno takmičenje u kome su se mališani nadmetali u vožnji bicikala, rolera ili trotineta kroz zanimljiv i zahtevan poligon. Po tri najuspešnija takmičara u svom godištu, osvojila su majice za mame, dar Karate Kluba “Požarevac 92“.

Foto: Privatna arhiva

Ovo zanimljivo sportsko druženje je okupilo zaista veliki broj naših sugrađana i njihovih gostiju koji su se, družili, takmičili i navijali za svoje favorite. Deca su se pokazala kao veliki majstori vožnje na „nožni“ pogon i zaista je bilo pravo uživanje posmatrati ih kako sa velikim uzbuđenjem i entuzijazmom  prolaze kroz teške prepreke. Najveće ovacije su dobili naši najmlađi takmičari od samo jedne godine starosti, koji su na svojim trotinetima uz podršku i navođenje roditelji u potpunosti savladali predviđen test. Postavilo se pitanje – „Da li su prvo prohodali ili su provozali“?

U svakom slučaju, još jedna uspešno organizovana akcija Asocijacije, naišla je  na veliko zadovoljstvo naših sugrađana, koji su se već navikli na sportska druženja petkom i nedeljom od 8 uveče, kod kružnog toka.

Rezultati:

2017.

 1. Dunja Simić
 2. Elena Rajović

2015.

 1. Vanja Dinić
 2. Maša Popović

2014.

 1. Sena Simić
 2. Bogdan Rajović
 3. Mia Joneker

2013.

 1. Tomaso Tadeo
 2. Milja Stanojević
 3. Milja Kostić

2012.

 1. Andrea Popović
 2. Lenka Miladinović
 3. Nikolija Grujić

2011.

 1. Ema Milić
 2. Petra Miladinović
 3. Mitra Tošić

2010.

 1. Sofija Marjanović
 2. Aleksa Stanojević
 3. Sanela Budak

2009.

 1. Lazar Milošević
 2. Mateja Milošević
 3. Vanja Simonić

2008.

 1. Sandra Radinović
 2. Višnja Pavlović

KOMENTARIŠI