Lena Cvetković (6) ima samo 5 dana da sakupi 24.000 evra koji...

Lena Cvetković (6) ima samo 5 dana da sakupi 24.000 evra koji će joj dati nadu za život

Mala balerina Lena Cvetković (6) iz Velikog Gradišta već dve godine boluje od raka kostiju, koji je sada sa karlice, preko kičme stigao do pluća

Mala balerina Lena Cvetković (6) iz Velikog Gradišta već dve godine boluje od raka kostiju, koji je sada sa karlice, preko kičme stigao do pluća, a za spas joj je ostalo svega šest dana za koliko treba da se sakupi 24.000 evra potrebnih za lečenje u klinici u Grčkoj.

Naime, sve je počelo pre dve godine kada se devojčica, koja je do tada aktivno trenirala balet, požalila na bol u nozi. Posle nekoliko meseci neizvesnosti, usledila je strašna dijagnoza – Juing sarkom, agresivni tumor kostiju i prva operacije karlice na Banjici.

– Nakon brojnih ciklusa hemioterapije, zračenja i operacija, dva meseca bila je u redu. Onda je u julu 2016. jednu noć legla u krevet, rekla da je bole leđa i ujutru nije mogla da stane na noge. Od tada je u invalidskim kolicima, stavljen joj je kateter. Lekari su ustanovili da joj se bolest vratila na kičmu i dobila je mider da ne bi došlo do preloma. Primila je nov ciklus hemioterapija – priča Tijana Cvetković, Lenina mama.

Prema njenim rečima, uprkos terapijama, agresivan rak je i dalje napadao dečje telo.

– U maju joj otkrivaju metastazu na plućima, iako sve vreme prima terapiju. Lekari nam saopštavaju da bolest ne miruje i da ona ne može večno da prima hemioterpije… – suznih očiju kaže Tijana.

U agoniji lečenja, porodica je tražila izlaz, i nedavno pronašla novu nadu.

– Dobili smo odgovor iz Specijalne klinike za radiohirurgiju i radioterapiju “Jatropolis” u Atini, da bi terapija Sajber nožem pomogla našoj Leni. Novca za to nažalost nemamo, a za terapiju je neophodno 24.000 evra. Sa Klinike u Atini dali su im rok od sedam do 10 dana da se jave, jer je Lenina zdravstvena situacija jako loša i ako zakasnimo, ni lekari u Grčkoj neće moći da pomognu – sa nadom kaže Cvetkovićeva.

KOMENTARIŠI