Foto: Urban City / Arhiva

Anonimna optužba da su neki naprednjaci u Požarevcu umešani u trgovinu organima. Kulminacija unutarstranačkog sukoba bila tema i u Beogradu.

Nekolicina članova Srpske napredne stranke iz Požarevca je tokom 28. i 29. maja saslušavana zbog letka koji ovih dana kruži gradom, a sadrži optužbe da neki od naprednjaka trguju ljudskim organima!

Pored sumnje u to da zarađuju prodajom delova tela uzetim tokom obdukcija pacijenata preminulih pod nedovoljno jasnim okolnostima, direktoru “Georada” i nekadašnjem zameniku gradonačelnika Miodragu Stepanoviću, te direktoru Opšte bolnice Danku Nikoliću se na dušu stavlja i navodni plan da u Požarevcu nasele 50.000 migranata i Roma, objavile su Novosti.

Kako se nezvanično saznaje, istragom su obuhvaćeni pojedini čelnici lokalne samouprave i neki članovi Gradskog veća, a sve je, zapravo, kulminacija sukoba dve frakcije unutar Srpske napredne stranke koji se već poduže rasplamsava posredstvom društvenih mreža. Navodno, jednu “struju” predvodi gradonačelnik Bane Spasović, a drugu prozvani Stepanović kojeg je – po pojavljivanju pomenutog letka – dvoje odbornika naprednjaka sa skupštinske govornice javno prozvalo za to što je vršio pritisak na njih i ucenjivao ih radnim mestima ne bi li se priklonili njegovom taboru.

Inače, još nije utvrđeno ni ko je autor spornog letka. Sumnja se da je štampan na kućnom računaru, pa je utoliko teže utvrditi njegovo poreklo, zbog čega su, navodno, dvojica članova SNS pozvana u Beograd na poligrafsko ispitivanje.

Nezvanično se saznaje i to da su predstavnici zavađenih naprednjaka tokom minulog vikenda bili u centrali SNS, gde im je savetovano da smanje tenzije, pa da na jesen sprovedu unutarstranačke izbore.

SMENA

Predstavnici naprednjaka u Skuštini grada Požarevca su minule sedmice smenili šefa svoje odborničke grupe Veroljuba Arsića – inače i narodnog poslanika, te potpredsednika Skupštine Srbije – i većinom glasova za novog šefa, ali u v. d. statusu izabrali Nebojšu Jočića.

KOMENTARIŠI