FIBA PROZORI: Đorđević obavio razgovore sa reprezentativcima, utakmice 29. juna i 2....

FIBA PROZORI: Đorđević obavio razgovore sa reprezentativcima, utakmice 29. juna i 2. jula

Đorđević je pozvao 25 košarkaša

Aleksandar Đorđević

Kao organizacija smo dužni da se prilagodimo novim okolnostima, kao i sistemu takmičenja na koji nismo mogli da utičemo – navodi se na sajtu KSS

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević obavio je razgovore sa svim kandidatima za treći “prozor” u kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, odnosno utakmice protiv Gruzije i Nemačke.

Đorđević je pozvao 25 košarkaša, među kojima su i iz NBA lige Miloš Teodosić, Boban Marjanović i Nemanja Bjelica i napravio dogovor sa svima oko priključivanja reprezentaciji, pa će se prva grupa okupiti 15. juna, a ostatak tima pet dana kasnije.

Odluka stručnog štaba o igračima koji će igrati protiv Gruzije i Nemačke zavisiće i od povreda, kao i od statusa igrača u njihovim klubovima (neki igrači pregovaraju oko promene sredine).

– Košarkaški savez Srbije kao i uvek razume lične i klupske obaveze igrača, da su iza njih iscrpljujuće sezone, ali očekuje da i oni razumeju potrebe nacionalnog tima i doprinesu koliko mogu dobrim rezultatima. Kao organizacija smo dužni da se prilagodimo novim okolnostima, kao i sistemu takmičenja na koji nismo mogli da utičemo – navodi se na sajtu KSS.

Uoči utakmica u Gruziji (29. jun) i protiv Nemačke u Novom Sadu (2. jul) planirane su dve kontrolne utakmice zatvorenog tipa (21. i 23. jun).

Selektor Đorđević je sa igračima razgovarao i o četvrtom “prozoru” u septembru (13. – 17), kada reprezentacija Srbije nastavlja kvalifikacije za Svetsko prvenstvo i očekuje se da bude još jača kada se oporave povređeni igrači, a možda i računa na one iz NBA lige.

KOMENTARIŠI