Lidl u potrazi po Srbiji, otvaranje sve bliže

Lidl u potrazi po Srbiji, otvaranje sve bliže

Predstavnici kompanije Lidl Srbija susreli su se sa potencijalnim domaćim dobavljačima voća i povrća koji ispunjavaju međunarodne standarde kvaliteta.

Foto: LIDL

U okviru Dana Dobavljača PKS, proizvođači i distributeri imali su prilike da se upoznaju sa mogućnostima, standardima kvaliteta i procesom selekcije kojima će se Lidl Srbija rukovoditi prilikom izbora dobavljača, navodi se u saopštenju PKS.

“U svim zemljama u kojima posluje, Lidl je prepoznat od strane kupaca po ponudi koju odlikuje najbolji odnos kvaliteta i cene, što će biti koncept kojim će nastupiti i u Srbiji. Kako bismo osigurali visok kvalitet i svežinu proizvoda u svakoj kategoriji, pa tako i kod voća i povrća, puno pažnje posvećujemo izboru dobavljača. Zbog toga nam je izuzetno važno što smo danas dobili priliku da započnemo direktnu komunikaciju sa domaćim dobavljačima koji će biti naši potencijalni partneri”, istakao je Daniel Petrovečki, direktor nabavke Lidl Srbija.

U nastavku dana dobavljači su imali priliku da u direktnim razgovorima sa predstavnicama Lidla predstave svoj asortiman i postave sva dodatna pitanja. Događaj predstavlja početni korak za ostvarivanje moguće saradnje, a u narednim mesecima se očekuju konkretni rezultati sastanka.

Otvarajući skup, Veljko Jovanović, direktor Sektora za poljoprivredu PKS, istakao je da je današnji događaj prilika da proizvođači i distributeri voća i povrća saznaju više o potrebama Lidla i načinu na koji mogu postati njihovi dobavljači.

Lidl je deo Schwarz grupe sa sedištem u Nekarsulmu (Nemačka) i najveći je diskontni trgovinski lanac u Evropi sa tendencijom dinamičnog rasta. 

Lidl postoji u 30, a operativan je u 27 zemalja Evrope i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Lidl u Srbiji trenutno intenzivno radi na izgradnji prodavnica i uspostavljanju organizacione strukture koja će otvoriti prve Lidl prodavnice u 2018. godini.

KOMENTARIŠI