Literarno druženje zavičajnih pisaca u Požarevcu

Literarno druženje zavičajnih pisaca u Požarevcu

Program su vodili: Marija Kopun i Aleksandar Vujičić

U četvrtak u Narodnoj biblioteci “Ilija M. Petrović” Požarevac održano je literarno druženje zavičajnih pisaca pod nazivom Čajanka sa knjigom.

Čajanku sa knjigom su u Biblioteci u Kostolcu pokrenule bibliotekarke Slavica​ Pejović i Slobodanka – ​​Cuka​ Trajković, a 2016. godine su je obnovile bibliotekarke: Renata Minić, Nevena Vuksanović i Marija Kopun. Obnavljanje Čajanke ima za cilj da se zavičajnim piscima ​pruži prilika da se što češće okupljaju u Biblioteci i predstave svoje stvaralaštvo jedni drugima.

Tema ovogodišnje Čajanke bila je: Iz Pariza s ljubavlju. Prikazan je i kratak film o Parizu, gradu kulture, umetnosti i ljubavi, čija je autorka bibliotekarka Marija Kopun.

Pored predstavljanja poezije i proze zavičajnih književnika, posetioci Čajanke su uživali u predivnom izvođenju francuskih šansona u originalu, zahvaljujući učenicima Požarevačke gimnazije i njihovoj profesorki francuskog jezika, Slobodanki Obradović.

Učesnici:

Pesnici: Magdalena Redžović, Rada Nestorov, Boban Paunović, Aleksandra Obradović, Zlatan Pejkić, Slobodanka Obradović, Sinisa Radinović, Mira Radinović, Slavica Pejović, Oliver Stokić, Ljubisav Grujić, Dragan Žuržević, Slavica Jovanović, Danijela Božićković, Zorka Stojanović, Veroslava Malešević, Vojkan Ivković, Antileta Živković.

Učenici Požarevačke gimnazije: Petar Jovanović, Sofija Stević, Minja Milovanović i Jana Anić

Pratnja na gitari: David Vefić

Program su vodili: Marija Kopun i Aleksandar Vujičić.

KOMENTARIŠI