Foto: MUP

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović uručili su polovinom januara na svečanoj akademiji u Beogradu priznanja najzaslužnijim pripadnicima MUP-a.

Stefanović je istakao da su nagrađeni policajci odraz svih kolega u Ministarstvu unutrašnjih poslova koji su jednako hrabri i požrtvovani i koji su, svaki na svoj način, doprineli bezbednosti građana.

Ministar je precizirao da su u prethodnoj godini pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova zaplenili više od četiri tone narkotika, smanjili broj krivičnih dela, održali više od 20.000 časova deci u školama, očuvali javni red i mir, izdali desetine hiljada ličnih dokumenata, obezbeđivali državnu granicu, gasili požare i spasavali ljude iz ugroženih područja.

Na svečanoj akademiji nagrada „Najhrabriji policajac“ uručena je pripadniku Specijalne antiterorističke jedinice Miljanu Kijanoviću, koji je nesebično rizikovao svoj život kako bi spasao građane i bez zaštitne opreme bacio se na osumnjičenog koji je pretio da će aktivirati ručnu bombu i na taj način ga sprečio u tome.

Nagradu „Najposvećeniji policajac“ dobio je načelnik Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja kokaina, heroina i marihuane Uprave kriminalističke policije Nikola Đoković, dok je titulu  „Omiljenog kolege“ poneo zamenik komandira Policijske ispostave Policijske stanice Aleksandrovac Dejan Jovanović.

Foto: MUP

Plakete za izuzetnu hrabrost uručene su saobraćajnom policajcu Policijske stanice Malo Crniće Bratislavu Milenkoviću i vatrogascu spasiocu Uprave za vanredne situacije Novi Sad Milom Radojeviću.

Za izuzetnu posvećenost plakete su uručene informatičaru Odeljenja za informacionu bezbednost Vuku Milosavljeviću, koordinatoru u Sektoru za ljudske resurse Tanji Bogosavac, zameniku načelnika Odeljenja za javni red i mir u Upravi policije Momčilu Sovilju, glavnom mehaničaru Helikopterske jedinice Blagoju Aleksiću i inspektoru Sektora unutrašnje kontrole Dragoslavu Blagojeviću.

KOMENTARIŠI