Lončar: Vakcinaciju medicinskih radnika smatramo obaveznom

Lončar: Vakcinaciju medicinskih radnika smatramo obaveznom

ZLATIBOR LONČAR, Foto: B.P.

Vakcinaciju medicinskih radnika smatramo obaveznom, iako odluka nije još doneta i u skladu sa time se i ponašamo, a do sada je vakcinisano oko 80 odsto zdravstvenih radnika, rekao je danas Ministar zdravlja, Zlatibor Lončar.

Prilikom dočeka novog kontigenta kineskih vakcina “Sinofarm”, ministar je, na pitanje Tanjuga da li će biti doneta odluka o obaveznoj imunizaciji medicinskih radnika, odgovorio da će se o tome razmišljati ukoliko se proceni da opada procenat vakcinisanih medicinara.

“Mi za sada imamo 80 odsto vakcinisanih zdravstvenih radnika. Svi zaposleni u zdravstvu su ozbiljni, odgovorni ljudi koji daju primer i drugima”, naglasio je Lončar.

Ono na šta će se ministarstvo fokusirati jeste vakcinacija mladih, kaže ministar i dodaje da se mora razgovarati sa ljudima o tome da ne postoje dokazi i činjenici koji ukazuju na to da je bilo koja vakcina koja se u Srbiji koristi, štetna te da ne izaziva nikakve posledice.

“Vakcina spašava život i pomaže i vama, i nama, i vašim najbližima a i zdravstvenom sistemu kako bismo se što pre vratili normalnom životu”, zaključuje Lončar.

KOMENTARIŠI