Foto: Urban City 2019.

Posle godinu dana pauze, koja je uzorkovana pandemijom koronavirusa, 39. Majska gitarijada biće održana u onlajn formatu, saopštili su organizatori.

Majska gitarijada prvi put je održana davne 1979. godine i od tada se organizuje svake godine i okuplja ljubitelje ove vrste muzike i rok muzičare iz raznih krajeva Srbije i regiona.

Kako je rekao Bojan Gačević, jedan od organizatora Majske gitarijade mladi autorski bendovi imaće priliku da ove godine učestvuju u tamičarskom delu u online formatu. Prijave na konkurs mogu se dostaviti do 15. aprila. Izabrani bendovi moći će da se predstave svojim snimcima online. Izabraće se tri autorska benda koja će dobiti novčane nagrade i biti snimljena u Centru za kulturu.

Foto: Urban City 2019

Za pobednika Majske gitarijade, održane poslednji put 2. maja 2019. u Požarevcu, proglašen je bend Znoj iz Pančeva. Drugo mesto osvojio je Jamsexshn iz Požarevca, a treće bend Hazel iz Niša.  Majska gitarijada je, posle Zaječarske, jedna od najstarijih u Srbiji i traje već skoro 40 godina. Održava se u dnevnoj varijanti, u dva dela,  takmičarskom i revijalnom.

Prijavu na 39. Majsku gitarijadu možete pronaći OVDE. Popunjenu prijavu poslati na majskagitarijada@gmail.com .

KOMENTARIŠI