Mali sajam sporta 10. maja u Požarevcu

Mali sajam sporta 10. maja u Požarevcu

Foto: Urban City // B.P.

Sportski savez Srbije, naša najmasovnija sportska organizacija, kreće danas sa organizacijom Malih sajmova sporta koja je već godinama prelepa tradicija. Ova manifestacija okupiće ove godine najmlađe učesnike iz čak deset opština širom Srbije.

– Mali sajam sporta je prelepa tradicija čiji je osnovni cilj da sport približimo deci. Uvek se držimo plemenitog gesla da smo uspeli u svojoj misiji ako makar jedno dete uđe u sistem sporta. I to se računa kao pobeda – kaže generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković.

Prvi Mali sajam sporta će biti organizovan danas u Smederevskoj Palanci, zatim slede iste manifestacije i 28. aprila u Subotici, 5. maja u Žitištu, 10. maja u Požarevcu, 16. maja u Medveđi, 23. maja u Rumi, 31. maja u Prijepolju, 5. septembra u Kuršumliji, 12. septembra u Čačku i 19.  septembra u Kikindi.

– Sportski savez Srbije će sa Ministarstvom sporta organizovati od 22. do 24. septembra i tradicionalni Sajam sporta, a krajem maja nas očekuje i dodela Majske nagrade. Jedan od partnera je Antidoping agencija Srbije koja će raditi edukaciju sa brojnim trenerima, a Savez za predškolski sport ima takođe svoju značajnu ulogu. Pobednici u nekoliko disciplina će se takmičiti na Velikom sajmu sporta. Miniszar sporta Zoran Gajić će biti prisutan na otvaranju svakog Malog sajma sporta – dodaje Marinković.

Sve pomenuto je samo deo aktivnosti Sportskog saveza Srbije.

– Pred nama je i organizcija Seoskih igara i imamo prijave 40 opština iz svoh krajeva Srbije. Već 22. aprila će prvi domaćini biti Raška i Velika Plana – zaključuje generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković.

KOMENTARIŠI