Malo Crniće: KONKURS „ĆIRILICA – SLOVO SRPSKOG LICA“

Malo Crniće: KONKURS „ĆIRILICA – SLOVO SRPSKOG LICA“

Pravo učešća u konkursu imaju sva punoletna lica, koja stvaraju na srpskom jeziku.

Konkurs je tematski neograničen (slobodna tema).

Pesnici mogu učestvovati sa 1 (jednom) pesmom, koju treba dostaviti u 5 (pet) primeraka, dužine do 32 stiha, otkucane ćiriličnim pismom, na pisaćoj mašini ili računaru, potpisane šifrom i sa razrešenjem šifre (prezime i ime, adresa, kontakt telefon, kraća biografija) u posebnom, zatvorenom kovertu. Pesme se dostavljaju najkasnije do 15. septembra 2017. godine, isključivo poštom, na adresu:

JOVAN D. PETROVIĆ

Za konkurs poezije ĆIRILICA – SLOVO SRPSKOG LICA

12300 Petrovac na Mlavi, Ulica Branislava Nušića br. 1

Pošiljke koje odstupaju od navedenih pravila, Žiri konkursa neće uzimati u razmatranje. Organizator ne snosi odgovornost za bilo kakvu ustanovljenu zloupotrebu, od strane učesnika u konkursu na štetu drugih pesnika.

Najuspešnije pesme, prema odluci Komisije, konkurisaće za nagrade-plakete Zlatno slovo ćirilice, Srebrno slovo ćirilice i Bronzano slovo ćirilice, kao i prigodne nagrade, a još šest radova dobiće specijalne pohvale Slovo ćirilice.

Dodela priznanja, biće izvršena na finalnoj manifestaciji, u Malom Crniću, u oktobru 2017. godine, a obaveštenje o tačnom datumu i mestu održavanja, biće objavljeno na elektronskoj adresi KPC Biblioteke Malo Crniće bibliotekamalocrnice@gmail.com − kada će biti promovisan i zbornik sa odabranim pesmama.

1 KOMENTAR

  1. Поштовани,
    да ли су познати резултати књижевног конкурса “ЋИРИЛИЦА -СЛОВО СРПСКОГ ЛИЦА”-2017?
    Срдачан поздрав,
    песник, Веселин Милићевић, Врбас

KOMENTARIŠI