Narandžasti meteoalarm u Požarevcu, subjektivni osećaj i do 40°C

Narandžasti meteoalarm u Požarevcu, subjektivni osećaj i do 40°C

U većem delu Srbije danas će biti sunčano i veoma toplo, ali se posle podne i uveče na severu, zapadu i jugozapadu uz lokalni razvoj oblačnosti očekuje kratkotrajna kiša ili pljuskovi s grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Požarevac - centar

Duvaće slab, promenljiv vetar. Jutarnja temperatura biće od 14 do 23 stepena, a najviša dnevna od 33 do 38 stepeni.

U Požarevcu će danas biti sunčano i veoma toplo, uz slab vetar. Jutarnja temperatura biće oko 23, a najviša dnevna oko 37 stepeni.

Biometeorološka situacija može imati nepovolјan uticaj na hronično obolele osobe i meteoropate. Posebno oprezni treba da budu srčani bolesnici i astmatičari, kojima se savetuje da slede savete lekara i ograniče svoje fizičke napore. Meteoropatske reakcije moguće su u vidu nervoze, malaksalosti i glavobolјe.

Crveni meteoalarm: Maksimalna temperatura≥ 35°C

UTICAJ: Veoma opasna vremenska situacija, naročito kada traje nekoliko uzastopnih dana. Ugroženi su hronični bolesniki, lica pod terapijom, medicinskom kontrolom i meteoropate. Ugrožene su i životinje. Veoma povoljni vremenski uslovi za pojavu šumskih ili drugih požara. Nepovoljni uslovi za snabdevanje električnom energijom. Problemi u saobraćaju.

KOMENTARIŠI