„Mame i tate probajte i vi šta jedemo mi“: Roditelji degustiraju hranu...

„Mame i tate probajte i vi šta jedemo mi“: Roditelji degustiraju hranu iz požarevačkih vrtića u četvrtak

Foto: Pixabay // ilustracija

Povodom oktobra meseca pravilne ishrane u Predškolskoj ustanovi „Ljubica Vrebalov“ u Požarevcu, 24.10.2019.g. u svim objektima od 14.00 do 16.00 časova organizuje se degustacija hrane pod nazivom: „Mame i tate probajte i vi šta jedemo mi“.

Centralni događaj biće održan u vrtiću „Pčelica“ 24.10.2019.g. u 14.00 časova. Predškolska ustanova „Ljubica Vrebalov“ Požarevac i ove godine po deveti put organizuje degustaciju obroka koji se pripremaju u kuhinjama vrtića pod nazivom „Mame i tate probajte i vi šta jedemo mi“.

Deca tokom cele godine kroz razne aktivnosti uče o zdravim i hranljivim namirnicama u vrtiću, a koje su potrebne za njihov pravilan rast i razvoj. U ostvarenju tog cilja najvažniji partneri su roditelji.

Cilj degustacije je da se motivišu roditelji da primene već postojeći način pripreme obroka i u svojim porodicama, kao razbijanje brojnih predrasuda vezanih za ukus novih namirnica koje su slabije zastupljene u ishrani.

-Pozivamo Vas da budete deo našeg tima i promocijom ovog programa podržite naš cilj da zajedničkim snagama osvestimo značaj uloge roditelja, medija i naše uloge u pravilnom razvoju dece. Želimo da Vas motivišemo da primenite naše već postojeće pozitivno iskustvo predškolske ustanove, navodi se u saopštenju.

KOMENTARIŠI