”Maraton 1/4 Ramska tvrđava 2019” u subotu 28. septembra

”Maraton 1/4 Ramska tvrđava 2019” u subotu 28. septembra

Opština Veliko Gradište, JU Sportski centar i Sportski savez opštine organizuju, u subotu, 28. septembra, ”Maraton 1/4 Ramska tvrđava 2019” sa startom u obnovljenoj srednjovekovnoj tvrđavi u selu Ram kod Velikog Gradišta.

Počasni gost maratona je ambasador Republike Turske u Srbiji, gospodin Tanžu Bilgič.

Prva trka ”Maraton 1/4 Ramska tvrđava 2019”, na stazi dužine od 10 km, zamišljena je kao kombinacija sportskog i turističkog potencijala, bez takmičarskih propozicija, uz dovoljno mogućnosti da se uživa u samoj trci, ali i predelima kroz koje se prolazi tokom trke.

Trka počinje u 11, a završava se u 13 časova. Start trke je u selu Ram, ispod tvrđave na dunavskom nasipu sa ciljem u Ramskoj tvrđavi.

Startnina je besplatna, a broj učesnika ograničen na 100 takmičara. Duž staze će biti postavljene okrepne stanice dok se na cilju dobija finišerska medalja. Okupljanje takmičara je u Ramskoj tvrđavi gde mogu preuzeti startne pakete od 7 do 9 časova (majcu trke, startni broj, osveženje i sendvič). Staza je sastavljena manjom dužinom od makadamskog, a većom od asfaltnog puta kroz prelepe predele ovog kraja i naselja Ram.

Trasa trke

Start – rampa na nasipu ispod Ramske tvrđave→ makadamskim nasipom→ do druge rampe kod crpne stanice Rečica→ desno, asfaltnim nasipom 700 m→ okret nazad 700 m→ desno ka kapiji crpne stanice Rečica→ prelaz na makadamski put pored crpne stanice Rečica→ makadamskim putem ≈ 1200 m do krivine ulevo→ pravo do raskrsnice Rečica-Ram→ levo na raskrsnici→ asfaltnim putem Rečica-Ram do raskrsnice Ram-Zatonje→ levo na raskrsnici za Ram→ kod Doma kulture u Ramu na račvanju puta levo pored trafo-stanice→ pravo do Cilja ulaz u Ramsku tvrđavu.

Planirano vreme zatvaranje ulica i puteva je od 10:30 do 13:15 sati s tim što će se put i ulice postepeno otvarati sa prolaskom zadnjeg takmičara.

Maraton organizuju Javna ustanova sportski centar Veliko Gradište, Sportski savez opštine Veliko Gradište, MZ Ram i MZ Rečica uz pokroviteljstvo opštine Veliko Gradište. Za logistiku je zadužen Maraton Tim Požarevac.

KOMENTARIŠI