Foto: Urban City

Ćerka bivšeg predsednika Savezne Republike Jugoslavije Slobodana Miloševića, Marija Milošević (56), navodno nije odustala od želje da posmrtne ostatke svog oca iz dvorišta porodične kuće u Požarevcu prebaci u Crnu Goru, odnosno Cetinje.

Dobro obavešteni izvor navodi da ona poslednjih meseci ozbiljno radi na pripremama za ovaj čin, a i u kanonski nepriznatoj Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi uveravaju da su spremni da služe opelo pokojnom predsedniku SRJ.

– Marija je uvek bila za to da njen otac počiva u Crnoj Gori a ne u Srbiji, jer ga je izručila Haškom tribunalu. Kada je Sloba preminuo u Hagu, ona se protivila majčinoj želji da njen otac počiva ispod lipe u dvorištu kuće u Požarevcu. Ipak, Mira se najviše pitala i bilo je po njenom.
Međutim, kako godine prolaze, a Marija ne može da dođe u Srbiju zbog poternice koja je za njom raspisana zbog pucanja u Vili “Mir” za vreme Slobinog hapšenja, odlučila je da prebaci ostatke svog oca kako bi njenoj duši bilo barem malo lakše – navodi izvor.

Govoreći o sahrani oca u dvorištu porodične kuće u Požarevcu, ona je kazala da misli da niko od njih, ni živ ni mrtav, ne treba da bude u Srbiji.

– Ima latinska poslovica koja kaže: “Nezahvalna domovino – ne zaslužuješ ni kosti moje – kazala je tom prilikom Marija.

1 KOMENTAR

  1. Odlučno protestujem protiv takvih aktivnosti.Ova destinacija je jedna od najposećenijih u Braničevskom okrugu.

KOMENTARIŠI