Marija Vicković dobitnik plakete “Žanka Stokić”

Marija Vicković dobitnik plakete “Žanka Stokić”

Ove svečanosti doprinose da se čuva od zaborava lik i delo najveće srpske glumice 20. veka Živane Žanke Stokić

Na konferenciji za novinare, održanoj u ponedeljak, 05. novembra u 13 časova u Galeriji savremen umetnosti Centra za kulturu u Kučevu Svetlana Kuzmanović, predsednica Udruženja građana „Žanka Stokić“ iz Rabrova i predsednica Organizacionog odbora manifestacije 17. Pozorišne svečanosti „Žanki u čast“ obrazlažući Odluku Umetničkog saveta Festivala o dodeli nagrade: Plaketa „Žanka Stokić“ za najbolje glumačko ostvarenje 17. Pozorišnih svečanosti „Žanki u čast“ novinarima se obratila sledećim rečima:

Već 17 godina Udruženje građana „Žanka Stokić„ organizuje Pozorišne svečanosti “Žanki u čast “, festival malih pozorišnih formi koji neguje tradicionalan pristup pozorištu i na kome se dodeljuje nagrada za najbolje glumačko ostvarenje. Ove svečanosti doprinose i da se čuva od zaborava lik i delo najveće srpske glumice 20. veka Živane Žanke Stokić.

Prema oceni članova Umetničkog saveta u sastavu: Ljiljana Jović, diplomirana istoričarka umetnosti, Bojan Veljković, magistar primenjenih umetnosti i Aleksandar Stanković, profesor srpskog jezika i književnosti, Plaketa „Žanka Stokić“ za najbolje glumačko ostvarenje sedamnaestih pozorišnih svečanosti „Žanki u čast“ pripala je glumici Mariji Vicković za ulogu Bele u predstavi „Indigo„ u produkciji „Smart“ studija i pozorišta „Zvezdara teatar“ iz Beograda.

KOMENTARIŠI