Marina Maljković nastavila promociju ženskog sporta u Požarevcu

Marina Maljković nastavila promociju ženskog sporta u Požarevcu

Marina Maljković, selektor ženske Košarkaške reprezentacije Srbije posetila je u petak Požarevac.

Cilj njene posete je bio popularizacija ženskog sporta kroz Institut za ženski sport.

Marina Maljković je idejni tvorac Instituta za ženski sport, koji je osnovan sa ciljem da stvori uslove za besplatno bavljenje sportom devojčica, devojaka i žena, postizanje rezultata i kreiranje zdravog društvenog života. Ona je tokom posete u Hali sportova obišla trening Ženskog rukometnog kluba “Nemanjić”.

Gradonačelnik Požarevca, Saša Pavlović, rekao je da počinje popularizacija ženskog sporta u gradu sa ciljem da Požarevac bude partner sa ovim institutom čiji je idejni tvorac Marina Maljković, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije.

„Želimo da naš grad bude partner sa Institutom za ženski sport. Cilj nam je da omasovimo ženski sport i da devojčice dovedemo na naše sportske terene i da naravno kroz bavljenje sportom naša deca žive zdravijim životom“ rekao je Pavlović.

Marina Maljković kaže da Požarevac ima razumevanje za sport i ono što sport donosi društvu.

„Institut za ženski sport“ je nešto što je za mene ogromna čast da postoji, nakon pokreta za žensku košarku „Marina Maljković“, ovo je priča koja je podržana od Vlade na pravi način da u svim sportovima omogućimo deci da se potpuno besplatno bave sportom po njihovom izboru. Krećemo iz Požarevca sa rukometom koji je posebno popularan u poslednje vreme. Treba da sklonimo decu sa ulice i da ih uvedemo u svet pravih vrednosti, da ih treneri, koji prolaze kroz naš ozbiljan program, nauče osnovnim životnim vrlinama“, rekla je Maljković i pozvala sve devojčice iz grada i okolnih mesta da se priključe klubovima i besplatno treniraju.

U Sportskom centru danas su devojčice iz rukometnog kluba „Nemanjić“ imale trening a njih su pored Marine Maljković i gradonačelnika Saše Pavlovića, pozdravili i reprezentativka u košarci Dajana Butulija, narodni poslanici Ana Miljanić i Boris Bursać, član Gradskog veća zadužen za sport Milan Jović i predsednik Sportskog saveza Požarevca Zlatan Kostić.

KOMENTARIŠI