Marko (17) iz Požarevca nije menjao sijalicu u mesari, rođak tvrdi da...

Marko (17) iz Požarevca nije menjao sijalicu u mesari, rođak tvrdi da ga je ubila struja iz oluka

Markov rođak demantovao je informacije iz medija da je dečak nastradao dok je menjao sijalicu u hladnjači firme.

Marko Ž. (17) iz Boževca poginuo je u ponedeljak kada ga je udarila struja u trenutku kad je pipnuo oluk na objektu preduzeća za preradu mesa.

Ovo tvrdi Markov rođak, želeći da demantuje informacije iz medija da je dečak nastradao dok je menjao sijalicu u hladnjači firme.

– Marko nije menjao nikakvu sijalicu. Neko od kolega ga je zamolio da upali svetlo u hladnjači. On je u tom trenutku bio u dvorištu i kako je krenuo ka prekidaču, na ulazu u hladnjaču, okliznuo se i rukom se pridržao za oluk. Tada ga je udarila struja i odbacila nekoliko metara – tvrdi rođak, koji nije želeo da mu se objavi ime.

Prema njegovim rečima, nikom nije jasno otkud struja u oluku.

– Bio sam na mestu tragedije dok je trajao uviđaj. Nikome i dalje nije jasno kako je moguće da je oluk bio u kontaktu sa strujnim kablovima. Znam da su na Markovim spaljenim jagodicama nađene čestice sa pocinkovanog oluka. To je velika tragedija, porodica je u potpunom šoku – dodaje rođak.

Marko je, kaže on, iako veoma mlad, povremeno radio u mesari, jer je bio vredan i želeo je da zaradi neki dinar za sebe i porodicu.

– Ne krivimo vlasnika preduzeća za tragediju, a moram da istaknem da je u ovim teškim trenucima bio veoma korektan – rekao je on.

Podsetimo, Marko je stradao samo sedam dana pre 18. rođendana. Bio je fudbaler Fudbalskog kluba BSK 1924 Boževac.

DEMANTI IZ POLJOPRIVREDNE ŠKOLE

Povodom objavljene informacije u sredstvima javnog informisanja o nesreći koja se dogodila dana 23. decembra 2019. godine u prodavnici „Kuća mesa“ UNION MZ, smatramo da je neophodno da o tragičnoj pogibiji Marka Ž. u ime Poljoprivredne škole sa domom učenika „Sonja Marinković“ demantujemo objavljene informacije u medijima, da je Marko bio na praktičnoj nastavi i da je učenik Poljoprivredne škole iz Požarevca.

Marko Ž. je u junskom roku školske 2018/2019. godine završio trogodišnje školovanje u obrazovnom profilu mesar. Prema našim saznanjima Marko Ž. je bio radno angažovan u preduzeću „UNION MZ“ u Požarevcu na poslovima mesara.

Marka će nastavnici, vaspitači, zaposleni u školi, bivši i sadašnji učenici pamtiti kao marljivog učenika, dobrog druga i kao nekog ko je bio uvek spreman da pokaže razumevanje i pruži podršku u svakom trenutku.

Izuzetno nam je žao što nas je napustio i ostavio nepremostivu prazninu u srcima roditelja i svih nas, naročito zbog činjenice da bi 30. decembra napunio 18 godina, navodi se u saopštenju za medije.

KOMENTARIŠI