Marko Milenković spreman da odbrani titulu viteza, a ako mu to uspe...

Marko Milenković spreman da odbrani titulu viteza, a ako mu to uspe postaviće OVAJ REKORD!

Osim što je odrastao na hipodromu, Marko na njemu i radi, kao trener konja čiji su vlasnici uglavnom gastarbajteri, koji plaćaju za njihov smeštaj, hranu i treninge

Za Marka Milenkovića, šampiona Ljubičevskog višeboja, nema predaha. Ukoliko ponovo bude najbolji, sleduje mu viteška sablja.

Iako do narednih Ljubičevskih konjičkih igara ima još šest meseci, trostruki “vitez” Marko Milenković (27), iz Požarevca, uveliko se priprema na gradskom hipodromu uz vernog konja Nevala, pišu Novosti. Jer, kako kaže, samo svakodnevnim treninzima uspeće da održi zavidnu formu, koja je njemu i Nevalu neophodna da bi ostali na samom vrhu. Prethodne tri titule Marko je osvojio 2014, 2016. i 2017. godine, a planira da se narednog septembra okiti i četvrtom.

 – Ukoliko ponovo pobedim, imaću tri uzastopne pobede, što do sada niko nije uspeo. Ako se to desi, dobiću u vlasništvo vitešku sablju koja će biti iskovana specijalno za mene – kaže Marko.
54. Ljubičevske konjičke igre

Konje je, kaže, zavoleo još kao dečak, jer je pored njih odrastao, pošto mu je kuća prekoputa hipodroma. Jahanjem se aktivno bavi od svoje desete godine, a u višeboju se prvi put oprobao 2009. godine, kad je osvojio drugo mesto.

Osim što je odrastao na hipodromu, Marko na njemu i radi, kao trener konja čiji su vlasnici uglavnom gastarbajteri, koji plaćaju za njihov smeštaj, hranu i treninge.

– Nemam svog konja, a i ne treba mi, jer uvek imam nekoliko njih koje treniram – kaže Marko. – Sve tri viteške titule osvojio sam sa izuzetnim konjem Nevalom, čiji je vlasnik iz Ljubičeva, pa nameravam da se sa njim i ubuduće takmičim. Iako ima čak 15 godina, što je kod ljudi oko 60, to mu nimalo ne smeta, u odličnoj je kondiciji.

Da bi višebojac mogao da pobedi, mora da bude u odličnoj fizičkoj i mentalnoj formi, ali i da ima konja koji neće da ga izneveri, da odbije poslušnost ili da se uplaši buke s tribina.

Nastavak teksta pročitajte na sajtu “Novosti”.

KOMENTARIŠI