Foto: Urban City

Svečanom akademijom u velikoj sali Centra za kulturu Požarevac obeleženo je 75 godina od osnivanja Medicinske škole u Požarevcu.

Direktorka škole Tina Kaplarević se na Sveečanoj akadmeiji zahvalila svima koji su pomagali ovu obrazovnu ustanovu u njenom radu i razvoju. Kaplarević je podsetila da učenici koji završe ovu školu brzo nađu posao i da je jedna od najpoželjnijih škola za upis. Direktorka Kaplarević je rekla da svi zaposleni u medicinskoj školi nastoje svakodnevno da učeniku pruže kvalitetna i funkcionalna znanja, veštine i životne stavove, podstičući ih istovremeno na svestran razvoj ličnosti i takmičarski duh uz saradnju i međusobno uvažavanje.

Ispred lokalne samouprave prisutnima se obratio gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović koji je između ostalog rekao da se tokom 75 godina postojanja nije menjao visok standard u obrazovanju i posvećen rad nastavnika sa učenicima.

Među nagrađenim ustanovama i pojedncima našao se i Grad Požarevac, a uručene su zahvalnice profesorima, učenicima i penzionerima.

U kulturno umetničkom programu nastupili su učenici Medicinske škole.

KOMENTARIŠI