Milica Đurđević Stamenkovski uručila rešenja o jednokratnoj finansijskoj pomoći i vaučere u...

Milica Đurđević Stamenkovski uručila rešenja o jednokratnoj finansijskoj pomoći i vaučere u Požarevcu

Ekonomsko osnaživanje porodica i pružanje podsticaja majkama preduzetnicama u narednom periodu biće jedan od fokusa rada Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, poručila je ministarka Milica Đurđević Stamenkovski prilikom posete porodici Ognjanović u Požarevcu, koja ima četvoro dece.

„Ministarstvo će pokrenuti niz aktivnosti koje će podržati majke preduzetnice, sa troje i više dece, koje i pored toga što imaju mnogo posla kao roditelji, ipak žele i da rade. Spremni smo da saslušamo sve ideje i verujem da će ono što budemo uradili u narednom periodu biti od pomoći i velikog značaja za sve porode u našoj Srbiji“, poručila je Đurđević Stamenkovski.

Ministarka je istakla da je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju pokrenulo program koji se odnosi na saradnju sa poslodavcima, koji moraju biti fleksibilni, da razumeju posebnosti za žene koje imaju više dece i budu pravi prijatelji porodica.

Prilikom posete Požarevcu, ministarka Đurđević Stamenkovski je uručila rešenja o jednokratnoj pomoći i vaučere za kupovinu lekova i medicinskih sredstava i vaučera za rehabilitaciju u banjama, obolelima od retkih bolesti i njihovim porodicama.

„Kako smo i najavili, prilikom dodele vaučera u Nišu, nastavili smo da obilazimo gradove i opštine širom Srbije i da u neposrednom razgovoru direktno, licem u lice, oči u oči, uručujemo vaučere onima koji su zatražili pravo da ih koriste. Ova akcija vraća osmeh na lice mnogima, ova aktivnost je nešto što će biti jedan skroman podsticaj porodicama koje se suočavaju sa ovim izazovima“, navela je ministarka.

KOMENTARIŠI