Milorad Grčić posetio Ogranak TE-KO „Kostolac“: EPS poštuje mere, obezbeđeno dovoljno zaštitne...

Milorad Grčić posetio Ogranak TE-KO „Kostolac“: EPS poštuje mere, obezbeđeno dovoljno zaštitne opreme

Foto: Urban City / B.P. // ilustracija

Milorad Grčić, v. d. direktora „Elektroprivrede Srbije“ posetio je zaposlene u ogranku „Termoelektrane i kopovi Kostolac“ u okviru obilaska svih delova najvećeg energetskog sistema u državi.

U nizu poseta zaposlenima koji 24 sata dnevno rade u proizvodnji uglja, električne energije i snabdevanju građana i privrede, Grčić se na terenu uverio da i u vreme vanrednog stanja zbog epidemije korona virusa ceo sistem EPS-a funkcioniše pouzdano i stabilno.

MILORAD GRČIĆ, Foto: Urban City // arhiva

– I pre uvođenja vanrednog stanja EPS je preduzeo niz mera za sprečavanje širenja virusa. Smanjili smo mogućnost kontakta, a zaposleni koji su boravili u inostranstvu bili su u samoizolaciji. Obezbedili smo sva zaštitna sredstva za zaposlene koji su neophodni za rad sistema, kontrolišemo primenu mera i to je pokazalo dobre efekte – rekao je Grčić. – EPS striktno sprovodi mere Vlade Srbije i predsednika Srbije i uveren sam da ćemo opravdati očekivanja da i u ovom teškom vremenu ostanemo najsigurniji energetski oslonac za građane i privredu.

Grčić je zahvalio rudarima, inženjerima, monterima, dispečerima i ostalim zaposlenima u EPS-u jer svojim odgovornim radom obezbeđuju dovoljno električne energije za siguran rad bolnica, koje su najvažniji stub u borbi protiv virusa.

KOMENTARIŠI