Lončar: Stanje pod kontrolom, osim u Nišu i Požarevcu

Lončar: Stanje pod kontrolom, osim u Nišu i Požarevcu

Trg oslobođenja u Požarevcu, Foto: B.P.

Ministar zdravlja Zatibor Lončar izjavio je danas da je epidemiološka situacija u Srbiji pod kontrolom, osim u Nišu i Požarevcu, ali da ne sme da zavara, jer se može preokrenuti za dan, kako na bolje, tako i na gore.

Ohrabruje, kaže, i to što se smanjuje broj pacijenata na respiratoru.

Lončar je na pres konferenciji rekao da današnji rezultati nisu loši i da je ohrabrujuće što je manje pacijenata na respiratoru sto je, kaže, izuzetno bitno.

”Situacija je pod dobrom kontrolom, sem Niša i Požarevca, a Beograd je na nivou na kojem je bio i do sada”, rekao je Lončar.

U Požarevcu 19 obolelo, očekuje se još

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da u Požarevcu ima 19 pozitivnih osoba na korona virus, što ne znači da ih za sat ili dva neće biti i više.

On je na konferenciji za novinare rekao da se medicinski radnici i službe u tim novim žarištima, kao sto su Požarevac ili Ćuprija, pripremaju za više zaraženih i da će se tako i ponašati.

Apelovao je na građane ovih mesta da budu posebno oprezni, jer je u tim mestima povećana koncentracija virusa i mogu lakše da se zaraze i obole. Zato treba posebno tamo da se izbegavaju svi kontakti.

Naglasio je da sadašnje stanje ne treba da opusti i zavara i da, kako će dalje izgledati situacija i statistika, jedino zavisi od toga kako se budemo ponašali

”Sve ovo može da ide na bolje ili na gore u zavisnosti od toga da li budemo poštovali mere koje nam preporučuje struka”, kazao je Lončar.

KOMENTARIŠI