Milutin Stefanović održao olimpijski čas

Milutin Stefanović održao olimpijski čas

Olimpijski komitet Srbije nastavio je svoju akciju pod nazivom „Olimpijski čas“, a sa mališanima u Požarevcu družio se Milutin Stefanović.

Naš najbolji strelac, Milutin Stefanović  učesnik Olimpijskih igara, preneo je najmlađim sugrađanima svoje veliko iskustvo i poručio da očekuje da će bar neko od prisutnih biti deo velike srpske sportske porodice.

Foto: Urban City

– Drago mi je što sam danas ovde s vama i čast mi je što imam priliku da predstavljam Olimpijski tim Srbije. Raduje me što vidim ovako veliki broj dece i verujem i nadam se da će neki od vas u budućnosti imati priliku da predstavljaju našu zemlju na Olimpijskim igrama – rekao je Milutin.

Foto: Urban City

Predsednik Skupštine grada Požarevca Bojan Ilić zahvalio je Olimpijskom komitetu što je olimpijski karavan svoje putovanje krenuo iz našeg grada.

On je rekao da je velika stvar za Požarevac, a manifestaciji su prisutvovali i Ana Miljanić član gradskog veća zadužena za omladinu sport i turizam, Vesna Pejić član gradskog veća za prosvetu obrazovanje i zdravstvo na čelu sa gradonačelnikom Banetom Spasovićem.

Foto: Urban City

Učesnici olimpijskog časa imali su priliku da kroz različite radionice i aktivnosti steknu znanja o istoriji Olimpijskih igara, olimpijskim simbolima i sportovima, kao i znamenitim sportistima – olimpijskim herojima današnjice.

 

Foto: Urban City

Najmlađi osnovci imali su priliku da zahvaljujući „Olimpijskoj bajci“ nauče više o Olimpijskim igrama i pravim vrednostima koje treba da usvoje tokom odrastanja. U ovoj knjizi oživljeni su grčka božanstva i lik Pjera de Kubertena, a deci na duhovit i jednostavan način prikazane Olimpijske igre od vremena nastanka antičkih igara pa sve do modernih.

Foto: Urban City

KOMENTARIŠI