Foto: Pexels / Riccardo

Neka svako putovanje bude avantura, odmor dovoljan da se „napune baterije“ i predahne nakon velikih obaveza.

Priuštite sebi i jesenji odmor koji će pomoći da se lakše izdrži period do zimskog odmora, da se ne pati za letom i poslednjim odmorom koje ste imali.

Neka svaki vikend bude iskorišćen za uživanje, a u tome vam svakako može pomoći odgovarajuće vozilo koje ćete pronaći u rent a car agenciji. Na ovaj način se lako i brzo pronalazi vozilo za duže ili kratko putovanje, udobno i bezbedno za sve putnike.

Iznajmite vozilo, izaberite destinaciju i odmah krenite na put.

Rent a car – idealan za duže i kraće putovanje

Jedan od najvećih prepreka za odlazak na putovanje jeste nedostatak finansija i nespremno vozilo za vožnju na duže relacije.

Odgovor na ove probleme je kraći put po Srbiji i rent a car umesto finansiranja sopstvenog automobila. Iako i vaše vozilo treba da bude potpuno tehnički ispravno, za duža putovanja možda je bolje iznajmiti automobil nove generacije i uživati u vožnji.

Ovako je putovanje biti jeftino i udobno, nema potrebe za dugim pripremama, sada iznajmite vozilo i spremni ste za putovanje.

Izaberite automobil u skladu sa odabranom destinacijom

Ako je vaše odredište Beograd, Novi Sad, Subotica, Kraljevo, Niš…bolje je da odaberete manje automobile koji zauzimaju manje parking prostora i lakši su za vožnju po gradskim gužvama. Preporučujemo Mercedes A klase ili neke slične marke A klase koje su udobne, mali potrošači, a lakše je voziti ih u saobraćajnim gužvama velikih gradova.

Ako želite da idete na „off road“ avanture, onda vam treba i „of road“ vozilo. SUV su idealni za ovakvu vožnju, nema nepremostivih prepreka, a novi modeli su i udobni i prijatni pa je uživanje voziti ih i biti jedan od putnika. Posetite Zlatibor, Taru, Kopaonik, Staru planinu…, ali i mnogi druge lokacije kao što su Deliblatska peščara, Fruška gora, Divčibare.

Teško je dati samo nekoliko predloga jer svaki naš grad ima neke jedinstvene lepote, istorijske i arheološke lokalitete. Mi smo narod sa bogatom istorijom koja beleži mnogo toga, a kada se na to dodaju prirodne lepote, neće biti dovoljno samo nekoliko dana da se upozna jedna regija u našoj zemlji.

Sa rent a car i u inostranstvo

Možete isplanirati putovanje, da obiđete lepote Grčke, da posetite crnogorsko primorje u jesen, da odete na Baš čaršiju ili mnogo dalje, do udaljenijih evropskih gradova… 

Renta car agencije imaju vozila i za ovakva dugačka putovanja. Ona mora biti upoznata da bi vozilo prelazilo granicu i onda bi trebalo da izda sve papire zahvaljujući kojima ćete nesmetano ulazite u druge zemlje.

Odaberite automobil po želji, ali je najbolje da to budu limuzine, C klasa koja ne oseća prelazak veliki broj kilometara i idealni su za vožnju autoputevima Evrope. U ovim vozilima se udobno vozi svih 5 putnika, staje velika količina prtljaga, a već u osnovnom paketu ćete imati luksuzno vozilo sa svim gedžetima koji olakšavaju vožnju i uživanje u putovanju.

Možete već sada isplanirati i zimski odmor

Sigurno je da ćete na ovaj način planirati i svaki sledeći odmor. Najam automobila košta 15ak evra po danu, a ukupno to može biti i manje od 50 evra što u odnosu na svako pripremanje sopstvenog vozila čini ogromnu razliku.

Duže putovanje podrazumeva kontrolu vozila kod mehaničara. Obavezna je provera kočionog sistema, guma, mali servis ako nije urađen… Sama dijagnostika bez popravke košta nekoliko hiljada dinara pa se svakako isplati unajmiti automobil koji je tehnički spreman za sve izazove, a naročito za zimski odmor.

Zima je veliki izazov za sve pneumatike, ali i za čitav automobil. Sa iznajmljenim vozilom možete ići do svih planinskih centara bez straha i uz besplatne zimske dodatke kao što su lanci i usluga „pomoć na putu“.

Uštedite rentiranjem automobila i rezervišite ga što ranije, kao i smeštaj pa ćete imati isplaniran odmor, po jeftinijim cenama što će takođe pomoći da se uštedi, a putuje i ne odustaje od svih planova zbog vozila koje nije pripremljeno ili nedostatka novca.

Putovanja šire vidike. Brz tempo života, puno stresa i dugi radni dani traže protivtežu – opuštanje na kraćim putovanjima koji će da vrate energiju i opuste organizam mnogo bolje nego što je to moguće postići sa bilo kojim drugim načinom.

Većina ima problema sa svojim vozilom koje nije adekvatno da prelazi nekoliko stotina kilometara samo u jednom pravcu, ali to ne znači da ne treba putovati čak i kada se takve stvari događaju. Zaboravite autobuse, iznajmite automobil i uživajte u udobnoj vožnji, isplanirajte odmor, letovanje ili iimovanje i putujte bezbedno.

Na ovaj način ćete i uštedeti i to ne samo na pripremi sopstvenog vozila, već i na svim kvarovima koji se češće javljaju nakon prelaska velikog broja kilometara. Taj novac je bolje da uložite u neko zadovoljstvo i uživanje nego u popravke i nepredviđene troškove.

Gde bi vi voleli da putujete? Da li vam je automobil spreman? Ako nije odgovor znate – rent a car je najbolja opcija. Srećan put i ispunite svoje snove!

KOMENTARIŠI