Ministar Đorđević imao lakši udes pred miting u Kostolcu

Ministar Đorđević imao lakši udes pred miting u Kostolcu

Nakon završetka mitinga ministar Đorđević je sa gradonačelnikom Požarevca, Banetom Spasovićem otišao u bolnicu da obiđe saradnike

Foto: Urban City

U nedelju oko 20 časova, ministar za rad i socijalna pitanja, Zoran Đorđević doživeo je saobraćajnu nezgodu vraćajući se sa predizbornog mitinga koji je održan u Negotinu, navodi list Danas.

Nezgoda se desila na ulazu u Veliko Gradište, kod fabrike ulja „Dunavka“, u pravcu prema Požarevcu.

Žureći da na vreme da stignu u Kostolac na predizbornu konvenciju SNS-SPS, prema rečima izvora Danasa bliskom policiji, vozač automobila u kom se nalazio ministar sa prartnjom, usled brzine i loših vremenskih uslova i stanjem na kolovozu (padao sitan sneg, klizav kolovoz i hladno vreme) izgubivši kontrolu nad vozilom sleteo je s puta.

-Nekoliko vozila iz kolone koja je iz Negotina išlo za Kostolac, usled brzine i klizavog puta, izgubilo je kontrolu nad njima i počelo je da šeta levo desno po putu. Vozač automobila, u kome je bio ministar Đorđević, da ne bi udario u vozilo ispred sebe koje mu se isprečilo, naglo je zakočio. Usled tog naglog kočenja, vozilo se zanelo i sletelo sa puta. Prilikom sletanja vozilo se nekoliko puta prevrnulo i tumbajući se zaustavilo. Druga vozila, među kojima je bio i lider SPS-a, Ivica Dačić odmah su se zaustavili i pritekli u pomoć unesrećenima. Ubrzo je došla Hitna pomoć i preuzela putnike da im ukaže pomoć – kaže izvor Danasa i dodaje da sam ministar nije zadobio nikakve povrede i da je odmah sa ostalima nastavio put za Kostolac, dok su trojica njegovih saradnika, pomoćnika, nakon ukazane pomoći prebačeni u požarevačku Opštu bolnicu radi dalje opservacije.

Ivica Dačić obraćajući se prisutnima na miting i izvinio se na kašnjenju rekavši da kasne zbog saobraćajne nezgode.

–Kasnimo zbog saobraćajne nesreće. Preživeli smo bombardovanje i uvek smo stizali tamo gde treba, tako da ni ova mala saobraćajka nas nije portemetila da vam se obratimo – rekao je razlog kašnjenja ministar Dačić.

Nakon završetka mitinga ministar Đorđević je sa gradonačelnikom Požarevca, Banetom Spasovićem otišao u bolnicu da obiđe saradnike.

Direktor bolnice Danko Nikolić potvrdio je da su trojica saradnika monistra Đorđevića primljeni u bolnicu gde su opservirani.

–Oni su zadržani i radi se dijagnostika njihovih povreda. Usled prevrtanja automobila oni su dosta ugruvani i zadobili su povrede u vidu hematona, ugnječenja, ogrebotina… Sve su to lake povrede ali, dok se ne završi kompletna dijagnostika, sa sigurnošću ne može da se potvrdi njihov karakter – rekao je Nikolić.

Kako saznaje Danas, trojica pomoćnika ministra Đorđevića, nakon ukazane pomoći u požarevačkoj bolnici otišli su za Beograd na VMA, gde će nastaviti lečenje.

KOMENTARIŠI