Ministar Ružić u Požarevcu: “Grad Požarevac upravo radi ono što Vlada Republike...

Ministar Ružić u Požarevcu: “Grad Požarevac upravo radi ono što Vlada Republike Srbije promoviše”

Danas 31. januara, ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, posetio je Braničevski okrug i Grad Požarevac

Ministar Ružić je pohvalio saradnju Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave sa Gradom Požarevcem zbog modernizacije i tendencije da svi servisi prema građanima budu mnogo dostupniji, jednostavniji i da pomognu krajnjem korisniku.

“Grad Požarevac upravo radi ono što Vlada Republike Srbije promoviše”, rekao je Ružić danas u Požarevcu.

Ružić je najavio i Centralni registar stanovništva koji će ujediniti 13 elektronskih evidencija koje sada vode različite institucije, tako da će se na centralizovan način omogućiti mnogo brža razmena podataka, kao što su državljanstvo, izvod iz matične knjige rođenih, umrlih, venčanih,…

Foto: Urban City

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović rekao je da je akcenat grada osiguranje poljoprivrednika, a da je na lokalnoj samoupravi da uradi projekat i konkuriše.

Spasović je nagovestio i uređenje trgova u Požarevcu, u pitanju je nekadašnja bašta kafane Čikoš.

Planirani novi izgled bašte Čikoš

Ovaj trg bi trebalo da prvenstveno bude prilagođen deci, kao i Trg Radomira Vujovića.

Trg Radomira Vujovića

Načelnik Braničevskog okruga Aleksandar Đokić rekao je da očekuje da današnji dolazak ministra Ružića donese konkretne rezultate, kako u novim investicijama, tako i u ostvarivanju prava građana kad su u pitanju prava koja ostvaruju u lokalnim samoupravama.

Ministar Ružić je nakon sastanka sa načelnikom i gradonačelnikom obišao Arheološki lokalitet Viminacijum.

KOMENTARIŠI