Mladen Šarčević posetio danas izdvojeno gimnazijsko odeljenje u Golupcu

Mladen Šarčević posetio danas izdvojeno gimnazijsko odeljenje u Golupcu

Tokom posete Golupcu ministar se sastao sa predsednikom opštine Nebojšom Mijovićem  i obišao  Osnovnu školu ”Branko Radičević”

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je danas u Golupcu  izdvojeno gimnazijsko odeljenje Srednje škole iz Velikog Gradišta, prvo odeljenje srednje škole u istoriji te opštine.

Golubac je jedna od opština koje su ove godine dobile izdvojeno odeljenje gimnazije kako bismo deci omogućili da se obrazuju u mestu u kome žive, rekao je ministar Šarčević i podsetio da je veći broj gimnazijalaca cilj Strategije obrazovanja 2020.

“Kako bismo ostvarili ono što piše u strategiji, da 40 odsto srednjoškolaca čine gimnazijalci,  nismo dozvolili da se snize kriterijumi, već smo reformisali gimnazijsko obrazovanje, kroz novi, informatički smer, ali i izborne pakete.Kada su u pitanju manje opštine neke od problema sa školskim prostorom biće rešeni kroz mrežu škola, ali i primenom rešenja iz novog sistemskog zakona koja se tiču organizacije rada obrazovno vaspitnih ustanova”, rekao je Šarčević.

Tokom posete Golupcu ministar se sastao sa predsednikom opštine Nebojšom Mijovićem  i obišao  Osnovnu školu ”Branko Radičević”.

Predsednik opštine zahvalio se ministru na prilici da deca iz Golupca prvi put idu u srednju školu u svom mestu. Mijović je rekao da je u poslednje dve godine iz opštinskog budžeta uloženo 35 miliona dinara u obnovu školskih objekata i da je plan da u narednom periodu završimo rekonstrukciju preostalih objekata.

KOMENTARIŠI