“Mlavski kotlić” oborio rekord: 161 kotlić sa ribljom čorbom u utorak u...

“Mlavski kotlić” oborio rekord: 161 kotlić sa ribljom čorbom u utorak u Starom Kostolcu

Tradicionalno takmičenje u kuvanju riblje čorbe „Mlavski kotlić“ u organizaciji Gradske opštine Kostolac i Mesne zajednice Stari Kostolac, a u saradnji sa Kulturno sportskim centrom "Kostolac", održano je u utorak, 1. avgusta u Starom Kostolcu.

Tradicionalno takmičenje u kuvanju riblje čorbe „Mlavski kotlić“ u organizaciji Gradske opštine Kostolac i Mesne zajednice Stari Kostolac, a u saradnji sa Kulturno sportskim centrom “Kostolac”, održano je u utorak, 1. avgusta u Starom Kostolcu.

Foto: Urban City

Za titulu najbolje spremljene čorbe borila se 161 ekipa sa teritorije Braničevskog okruga i šire.

Foto: Urban City
Foto: Urban City

Prvo mesto, po oceni žirija, osvojio je Nikola Jovanović iz Starog Kostolcadrugo mesto Zoran Cvejić iz Drmna i treće mesto Ljubiša Avramović iz Kostolca. Bogate nagrade, pehare i diplome organizatori su obezbedili i za najlepšu kuvaricu, najstarijeg i najmlađeg kuvara riblje čorbe. Titulu najlepše kuvarice ponela je Ivana Cvejić, za najstarijeg kuvara izabrana je Dobrila Domošljan iz Deliblata, dok je za najmlađeg je izabran Andreja Bogosavljević.

Foto: Urban City

Za prva tri mesta nagrade su kotlići i tronošci, a uz njih idu večere, punjenje auto klima, pčelinji proizvodi i još drugih vrednih nagrada.Pored rekordnog broja prijavljenih takmičara, koji su se nadmetali za titulu najbolje riblje čorbe, rekordan je i broj posetilaca manifestacije koja sledeće godine proslavlja jubilej, desetogodišnjicu postojanja.

Foto: Urban City
Foto: Urban City
Foto: Urban City
Foto: Urban City

1 KOMENTAR

  1. Kako je moguće da samo domaćin i komšije znaju da kuvaju riblju čorbu!!! Ovo bi trebali znati takmičari koji su daleko od 50 do 150 kilometara da li vredi dolalaziti iduće godine.

KOMENTARIŠI