Muk u Bariču kod Golupca, ubistvo zbog novca, višegodišnje svađe

Muk u Bariču kod Golupca, ubistvo zbog novca, višegodišnje svađe

U selu Barič kod Golupca jutros se dogodila nezapamćena tragedija, kada je došlo do trostrukog ubistva i samoubistva.

Božidar D. (77), austrijski penzioner, hicima iz pištolja ubio je svog sina Miroslava D, suprugu Radu i šuraka Pavla, a snaju Goricu teško je ranio. Nakon toga, on je izvršio samoubistvo pucajući sebi u glavu, u porti seoske crkve.

Meštani Bariča kažu da je ova porodica imala višegodišnje svađe, a da je uzrok tragedije bio spor oko novca.

BARIC UBISTVO 2

Nezvanično, njegov krvavi pir tekao je upravo ovako – prvo je ubio šuraka na ulici, pa je ranio sina i snaju. Tada je krenuo na suprugu Radu, koja je pobegla kod svojih roditelja. Međutim, tu ju je stigao i ubio.

Inače, cela porodica godinama radi u Austriji, a dosad nije zabeležen bilo kakav ispad ili slučaj porodičnog nasilja u vezi s njima. Uviđaj je u toku.BARIC UBISTVO 4

Načelnik Policijske uprave Požarevac Srđan Lazić potvrdio je da je višestrukom ubistvu prethodila svađa oca i sina, a zločin je počinjen pištoljem za koji je B.D. imao urednu dozvolu za držanje od 1998. godine.

“Proverama u policijskim evidencijama utvrđeno je da u ovoj porodici do sada nije bilo prijave bilo kakvog nasilja. Reč je o uglednoj porodici solidnog imovinskog stanja, tako da ništa nije ukazivalo da bi moglo doći do ovako teškog zločina”, kaže Lazić. Pripadnici MUP su na terenu i u toku je uviđaj, rekao je Lazić.BARIC UBISTVO 5

KOMŠIJA ZA DLAKU IZBEGAO SMRT

Lukić, koji sa porodicom živi samo tri kuće od Božidara tvrdi da je za dlaku izbegao smrt.

– Jutros sam krenuo ka svojoj štali kada su se začuli pucnji. Odmah sam potrčao nazad u kuću, i rekao sam ženi i sinu da uđu u kuću i kroz prozor motre da ne Božidar krene ka njima. Ja sam pošao da vidim šta se dešava, i čuo kako mu snaja vrišti, a onda čuo još koji pucanj, i tada sam shvatio da je ubio i sina i snaju. Kad je to završio, počeo je da traži svoju ženu, pa je razvalio prozor od kuće u kojoj su spavali, da je nađe, mislio je da se krije tu. Međutim, pošto je nije našao, seo je na bicikl i krenuo kroz selo, ka sokaku sa pištoljem u džepu! Nasred sokaka naišao je na šuraka, koga je odmah takođe ubio, pa je ušao u portu crkve i izvršio samoubistvo – priča Rade za “Telegraf”.

Kaže da je probao da pozove policiju, ali da nije uspeo da dobije vezu. Dok je zvao i dalje, patrola je već stigla. Tražili su Božidara, i baš kad su bili ispred Radetove kuće, čuo se zadnji metak. Brzo su krenuli ka crkvi, ali Božidar je već presudio sebi.

Lukić kaže da je Božidar bio prek čovek.

– Sa ženom je pre par godina došao nazad iz Austrije. Tamo su radili i stvarali do penzije, a onda došli da poslednje dane provedu u Srbiji. Od kako su došli, počele su čarke. Božidaru je smetalo što mu sin stalno ide kod snajinih roditelja, i što im pomaže, pa se stalno svađao sa njim. Terao ga je oda ode zauvek, ma stalno su bile neke čarke, vika i svađe. Bio je agresivan, koliko puta je samo dolazila policija, da mu oduzme oružje. Uvek je uspevao da se opravda da ne preti nikom. I evo šta se sad desilo – iskren je Lukić.

 

UBISTVO u Bariču kod Golupca: Ubio sina, suprugu, šuraka, pa presudio sebi u crkvi

KOMENTARIŠI